Uoste statys naują laivyno bazę

Uosto direkcija paskelbė konkursą statyti naują laivyno bazę, nes senoji bus išnuomota uosto krovai.

Kursis šalia žvejų uosto

Naujoji laivyno bazė bus kuriama plote tarp Lietuvos karinių jūrų pajėgų ir žvejybos uosto. Ji iš viso apims 2728 kv. metrų teritorijos plotą ir dar 611 kv. metrų mažųjų laivų krantinės dalį, kurią pati Uosto direkcija ir yra pastačiusi naudotis žvejų laivams.

Šiame plote ir projektuojamas laivyno bazės 2340 kv. metrų lengvų konstrukcijų sandėliavimo paskirties pastatas su dirbtuvėmis ir administracijos bei buitinėmis darbuotojų patalpomis. Numatoma, kad pastate pamainomis dirbs 50 žmonių. Pastatas bus šildomas dujomis.

Švartuosis pagalbiniai laiveliai

Pastate veiks uosto priežiūros, laivyno, hidrografijos skyriai. Sandėliuose bus laikoma narų, hidrografinė, navigacinė, gelbėjimo įranga, atsarginės laivų dalys, plaunama ir remontuojama naftos surinkimo įranga, bujos.

Dalis įrangos bus laikoma ir atviroje aikštelėje.

Krantinėje, įrangai krauti į laivus, laivams iškelti ir nuleisti, bei kitoms reikmėms bus įrengtas 10 tonų galios elektrinis kranas.

Planuojama įrengti ir dvi specialias jungtis iš kur prie krantinių prisišvartavęs iki 82 m ilgio tanklaivis galėtų paimti iš miesto tinklų vandenį ar išleisti buitines nuotekas.

Pabaigtuvės po 570 dienų

Nuo Marių gatvės bus įvažiavimas į sklypą pagrindinis įėjimas į pastatą ir įvažiavimo vartai į sandėlio zonas. Prie pastato iš viso numatyta įrengti 13 vietų automobiliams laikyti.

Planuojama, kad po sėkmingo konkurso, jei dar šiemet pavyktų pasirašyti sutartį, statybos galėtų būti užbaigtos maždaug apie 2019 m. viduryje.

Iš viso statybos darbams su pridavimu ir papildomų dokumentų parengimu po sutarties pasirašymo yra numatyta 570 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių