Uoste bus speciali modeliavimo įranga

Uosto direkcija ketina įsigyti programinę įrangą, kuria naudojantis skaitmeninėje erdvėje bus galima sukurti viso uosto techninį modelį.

Įsigydama uosto statinių konstrukcijų modeliavimo programinę įrangą, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija sieks statyti uostą patvaresnį ir ilgaamžiškesnį nei būdavo iki šiol. Priminsime, kad uoste yra buvę atvejų, kai prieš 8-9 metus statytas krantines jau tekdavo rekonstruoti, nes „išlįsdavo“ didesni ar mažesni konstrukciniai defektai.

Naudojantis specialia uosto įrenginių modeliavimo įranga bus galima sukurti įvairias uosto konstrukcijas, kaip krantinės, pirsai, estakados ir kita. Taip pat bus galima vertinti jų konstrukcijų tvarumą, ilgaamžiškumą.

Naudojantis įranga bus galima analizuoti, skaičiuoti ir projektuoti įvairių uosto konstrukcijų modelių gelžbetonines ir plienines konstrukcijas. Su įranga bus įmanoma nustatyti neefektyvias konstrukcijų dalis, metalų susitraukimą, nuovargį, įvairius svyravimus.

Speciali programinė įranga iš dalies susieta su pasirengimu iš esmės pertvarkyti uosto vartus, išgilinti Malkų įlanką.

Be tradicinių uosto konstrukcijų naujoji programinė įranga turės vertinti vėjo, sniego, ledo, įvairių bangų, kitų hidrodinaminių apkrovų poveikį uosto konstrukcijoms. Įranga turės sugebėti analizuoti ir šlaitų stabilumo, įlaidinių ir inkarinių sienučių, sienų iš polių konstrukcijų stiprumą, atmosferos poveikį joms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių