Uostamiestyje uždegtos gedulo liepsnelės

Uostamiesčio gyventojai nuo pat vidurdienio traukia Klaipėdos savivaldybės link, kur dega žvakeles už smurtą patiriančius vaikus. Dauguma ateinančiųjų neslepia esantys sukrėsti, o kai kurie nepajėgia sulaikyti ir ašarų dėl penktadienį užgesusios žiauriai sumušto keturmečio gyvybės.

Į neeilinę akciją, kurios metu gyventojai kviečiami gedėti ir už smurtą patiriančius vaikus degti žvakes, nuo penktadienio vidurdienio renkasi ir klaipėdiečiai.

Iniciatyva „Gedulo ir vilties savaitgalis – žvakė už kiekvieną vaiką“ uostamiestyje ir kituose Lietuvos miestuose surengta po to, kai penktadienį užgeso žiauriai, kaip įtariama, tėvų sumušto keturmečio gyvybė.

Perpiet prie Klaipėdos savivaldybės susirinko kelios dešimtys uostamiesčio gyventojų, kurie vieną po kitos degė gedulo žvakutes, dalijosi mintimis apie kraupų įvykį.

Iniciatyvai neabejingų žmonių prie savivaldybės pastato vis daugėjo, prie akcijos taip pat prisijungė ir žvakelę uždegė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Liepsnelių įžiebti atskubėjo ir daug uostamiesčio mamų, nemažai jų atvyko drauge su savo mažyliais.

Žvakutę penktadienį prie savivaldybės uždegusi Agnė sunkiai tramdė ašaras ir tikino, jog sunku rasti žodžių ir apibūdinti gausybę mažus vaikus auginančių šeimų sukrėtusį įvykį.

„Dabar svarstoma įvairiai. Vieni kaltina įstatymų leidėjus, kiti – mentalitetą, treti – alkoholį ar kitus dalykus, o kaip yra iš tiesų – niekas nežino“, – pastebėjo gyventoja.

Panašiomis mintimis dalijosi ir kiti iniciatyvą palaikantieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Indrė

Indrė portretas
Aš uždegsiu 2 žvakutes. 1 už berniuką, 2 už merdinčias ir tik formaliai dirbančias tarnybas. Pasirodo ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje tarnybų kurios turi ginti vaikus, darbas atsispindi uždegtose žvakutėse.

Junga

Junga portretas
Nieko nesuprantu, degina zvakutes prie valstybines istaigos ,o sios istaigos vadovas taip pat uzdega zvakute. Valstybes atstovas eina pries valstybes varoma politika, is salies ziurint, tai GALIMAI idiotizmo apraiskos su dvasiu elementais .tik neaisku is kurios puses.

Uždegt

Uždegt  portretas
prie vaikų teisių tarnybos ir prokuratūrų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių