Uostamiestyje remontus atliks laiku

Šiemet Klaipėdoje ketinama atlikti ar bent pradėti nemažai gatvių, šaligatvių, dviračių takų atnaujinimo darbų. Tvirtinama, kad jie bus įgyvendinti laiku.

Viščiukus skaičiuos rudenį

Vakar minėtus šių metų darbus Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas aptarė su savivaldybės administracijos darbuotojais.

"Puikiai žinodami, kad miesto gatvėms, pėsčiųjų takams, šaligatviams, dviračių takams tvarkyti, ko gero, šiais metais yra skiriama rekordinė suma, norime pasižiūrėti, ar viską, kas suplanuota, pavyks įgyvendinti", – susitikimo tikslą įvardijo A.Šulcas.

Patikinta, kad tiek smulkesni, tiek itin dideli projektai, kurie gali trukti ne vienus metus, bus baigti laiku.

"Po šalto dušo praėjusių metų pabaigoje, kai politikai širdo, kad neįsisavinta nemažai lėšų, panašu, administracija padarė išvadas. Na, bent jau patikino, kad viskas yra tvarkoje. O kaip bus – viščiukus skaičiuosime rudenį", –  apibendrino vicemeras.

Danės gatvė palauks

Susitikimo metu aptarti ir prioritetiniai darbai.

A.Šulco teigimu, kiek nustebino paviešinti savivaldybės administracijos ketinimai ištisinę kelio dangą keisti ir Danės gatvėje, po miesto merijos langais.

Teigiama, kad ši arterija dar yra neblogos būklės.

Sutarta Danės gatvės remonto šiais metais atsisakyti ir jo imtis kitąmet, kai prasidės Atgimimo aikštės rekonstrukcija.

Rekonstruos Tilžės žiedą

Šiais metais ketinama tvarkyti ir jau kurį laiką vairuotojų galvos skausmu tapusio Šilutės plento ruožą nuo geležinkelio pervažos ties Kauno gatve iki Baltijos žiedo. Taip pat numatoma kiek atnaujinti patį prospektą bei žiedą.

Sudarytas ir nemažas sąrašas planuojamų tvarkyti prastos būklės šaligatvių, dviračių takų.

Dar vienas laukiantis didelis darbas – Tilžės žiedo rekonstrukcija ir gatvės tvarkymas. Šis projektas tęsis ne vienus metus.

Kapitalinio remonto, kuris gali trukti maždaug trejus metus, pradžios šiemet turėtų sulaukti ir Jūrininkų prospektas.

Kitą savaitę bus pasirašyta projektavimo ir darbų vykdymo rangos sutartis. Bendras darbų terminas, įvertinus ir projektavimui reikalingą laiką, – 30 mėnesių. Jeigu prireiks, jį dar bus galima pusmečiui pratęsti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, darbų žadama neužvilkinti.

Šiam projektui ketinama naudoti pinigus, kuriuos kasmet skiria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Padės sumažinti spūstis

Susitikimo metu priminta, kad jau pradėtas įrengti turbožiedas P.Lideikio, Audros ir Pamario gatvių sankirtoje.

Čia kelininkai plušės ir vasarą, tad rangovams teks spręsti, kaip organizuoti darbą, kad Melnragės ar Girulių kryptimi judantys gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

"Piko metu galbūt rangovai veiks ne taip aktyviai, tačiau dabar dedame visas pastangas, kad iki vasaros sezono atidarymo būtų atlikta daugiau darbų. Paskui, žinoma, tas tempas bus kiek lėtesnis, o pabaigti reikia iki lapkričio 9 d., kaip ir numatyta pagal sutartį", – dėstė V.Švedas.

Numatoma, kad šiltuoju metų laiku ypač judrių gatvių sankirtoje atsirasiantis žiedas padės sumažinti vis susidarančių milžiniškų automobilių spūsčių problemą.

Darbininkų sulaukė ir kelias, vedantis į Naująją perkėlą Smiltynės pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių