Uostamiestyje remontuoja Biržos tiltą

Uostamiestyje pradėta remontuoti atšokusi Biržos tilto danga. Darbus ketinama baigti anksčiau nei numatyta sutartyje – per dvi savaites. Tilto dangą norima atstatyti iki didžiosios vasaros fiestos – Jūros šventės.

Uostamiestyje pradėta remontuoti atšokusi Biržos tilto danga. Darbus ketinama baigti anksčiau nei numatyta sutartyje – per dvi savaites. Tilto dangą norima atstatyti iki didžiosios vasaros fiestos – Jūros šventės.

Remontuoti Biržos tilto dangą pradėta pirmadienį. Pasak darbus atliekančios įmonės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius, bus atstatytos ištrupėjusios statinio dangos. Vietomis jau matėsi metalas.

Šie darbai nėra įtraukti į bendrą tilto priežiūrą. Jiems buvo skelbiamas atskiras konkursas.

Pagal sutartį darbai turėtų būti baigti per mėnesį, tačiau, A.Biesevičiaus teigimu, tikimasi, kad užteks dviejų savaičių.

„Iki Jūros šventės reikia padaryti. Nors žiūrėsime, kaip čia bus. Sunku kažką pasakyti iš anksto“, –  vadovas.

Dėl remonto didelių kliūčių eismui nėra. Uždaryta tik viena juosta. Autobusai prasilenkia.

„Jokių spūsčių nesusidaro“, – teigė vadovas.

Paskutinį kartą Biržos tilto danga keista prieš 7-8 metus, kai vyko statinio kapitalinis remontas.

A.Biesevičius aiškino, kad danga turėtų tarnauti 50 metų, po ja esantis metalas, esant didelėms apkrovoms, lankstosi, banguoja. Tad nieko nuostabaus, kad silpniau sukibusios vietos atšokinėja.

„Atšokusios yra tik kelios vietos. Kitur tvirtai sukibę. Sudėtinga pašalinti. Žinoma, dangos atšokimui įtakos turi ir transporto srautai“, – tvirtino vadovas.

Ekspertų manymu, Biržos tilto dangas per aštuonerius metus dar gerai išsilaikė, įvertinus, kad juo važinėja sunkūs, dideli autobusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trūksata žodžiu...

trūksata žodžiu... portretas
Tikrai nereiktų leisti sunkiujų autobusų pro senamiestį ir istorinį tiltą važiuoti. Negi meras aklas ar savivaldybes transportininkai akli, kurti? nemato ir negirdi, kad jau žmonės piktinasi tokiu ''užsimerkimu''. Kas privercia valdininkus taip viską leisti niokoti? Juk daug sveikiau visiems būtų jei mažesni autobusiukai vainėtų , o ne dideli sunkiasvoriai. Dar prašom ir naktį organizuoti ar leisti mažųjų autobusiukų darbą. Nes taksistai naktim visai savivaliauja, jų niekas nekontroliuoja (ir vėl klausimas KODĖL?), o mikriukams iš vis uždrausta dirbti....

gal

gal portretas
Ei, reporteriai, gal jau vasaros nuotraukų įdėkite? Kiek galima kišti rudens vaizdelius?

Pirmas

Pirmas portretas
nukentėjo tiltas,gatvė jau sudarkyta,po to pradės irti namai,bet sunkioji viešojo transporto artilerija ir toliau niokos senamiestį.Gal Gintaras už senamiesčio sugriovimą bus apdovanotas.PIRMYN AUTOBUSAI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių