Uostamiestyje aidėjo ne visos sirenos

Klaipėdiečiams apie gresiantį pavojų praneštų ne visos mieste esančios sirenos, tačiau dauguma gyventojų vis dėlto išgirstų perspėjimą. Trečiadienį vykusio perspėjimo sistemos patikrinimo metu nesuveikė viena sirena, o dar viena vos pradėjusi kaukti netikėtai nutilo.

Nė garso neišleido viena

Uostamiestyje, kaip ir kituose miestuose, trečiadienį vyko perspėjimo sistemos patikrinimas.

Patikros metu mieste buvo įjungiamos garsinės sirenos. Jos Klaipėdoje įsijungė 11.52 val. ir aidėjo iki 12.03 val.

Pastebima, kad sistemos patikrinimas praėjo be didesnių trukdžių. Tikėtina, kad kilus pavojui apie jį įspėjančias sirenas išgirstų dauguma klaipėdiečių.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vyriausiasis specialistas Žilvinas Vainora teigė, kad, pirminiais duomenimis, uostamiestyje nesuveikė viena ūkio subjektui priklausanti sirena.

Dar viena savivaldybei priklausanti sirena įsijungė, tačiau savo darbo iki galo nebaigė – kiek pakaukusi išsijungė. Pastaroji – viena iš neseniai atnaujintųjų.

Pasakys, kodėl kaukia

Pašnekovo teigimu, iš viso mieste yra 51 sirena. Savivaldybei priklauso 12 sirenų, o likusios – atskiriems ūkio subjektams.

Šiemet jau ketinama baigti kelerius metus trukusį savivaldybei priklausančių sirenų atnaujinimą. Šis atnaujinimas savivaldybei nieko nekainuoja, mat yra finansuojamas iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento.

Pašnekovo teigimu, atnaujintos sirenos bus ypatingos tuo, jog jos „kalbės“.

„Dabar, kai sukaukia sirena, reikia įsijungti radiją ar televizorių ir išklausyti pranešimą. Naujosios sirenos sukauks, o paskui bus balsinis pranešimas. Ji pati pasakys, kodėl kaukia“, – aiškino Ž.Vainora.

Jeigu viešųjų pirkimų procedūros neužtruks, sirenos „prakalbėti“ turėtų jau šį spalį numatomos patikros metu.

Teigiama, kad šiuo metu sirenas girdi apie 90 proc. Klaipėdos. Tikėtina, kad ateityje uostamiestyje gali būti įrengta daugiau sirenų – viena gali atsirasti senamiestyje ir dar viena netoli Danės upės Mažajame Kaimelyje.

Svarbūs ir pranešimai

Atliekant perspėjimo sistemos patikrinimą gyventojai buvo informuojami ir trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus.

Pašnekovas pabrėžė, kad būtent ši perspėjimo sistemos dalis taip pat yra labai svarbi.

Ž.Vainora teigė, jog norintieji gauti apie išskirtines situacijas įspėjančius pranešimus gali kreiptis pas savo mobiliojo ryšio operatorius ir šie padės suderinti mobiliojo telefono nustatymus taip, jog vartotojas gautų pranešimus.

Į telefonus gyventojai pranešimus gauna ne tik apie ekstremalias situacijas, bet ir net apie numatomą stipresnį vėją, sausrą ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI amzius

XXI amzius portretas
su siuolaikine karine technika jei butu suduotas smugis, tai nespetu ijungti tu sirenu.

Rina

Rina portretas
Baikit juokus su tom sirenom........o,kur pranešimai,perspėjimai per radijo ar televizorių bei telefoną.Įdomu kas tuos žaidimus žaidžia???..Jokio rimtumo.Nebe pirmą kartą vis nesąmones padaro.

Girdėjosi Miško kvartale

Girdėjosi Miško kvartale portretas
Galėtų tik būti garsiau. Neatėjo pranešimas per GPIS 112 nors mobilusis buvo su internetu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių