Uostamiestyje minima Atšvaitų diena

  • Teksto dydis:

Spalio 27 dieną Lietuvoje skelbiama Atšvaitų diena, kurios pagrindinė idėja – „Turi atšvaitą? Segėk jį teisingai.“

Šiuo metų laikotarpiu, kada švinta vėlai ir anksti temsta, labai svarbu būti laiku pastebėtiems vairuotojų. Tamsiu paros metu, keliu einančius žmones vairuotojai pastebi tik automobiliui visai prie jų privažiavus, kai iki pėsčiojo lieka apie 30 m.Turint prisegtą atšvaitą pėsčiasis pastebimas iš 150 m atstumo.

Neturėtumėme pamiršti, kad niekas nuo nelaimės neapsaugos taip, kaip tai padarytumėte patys. O tereikia prisisegti atšvaitą, turėti šviečiantį žibintuvėlį, ar užsidėti šviesą atspindinčią liemenę. Lietuvos automobilių kelių direkcija ir „Klaipėdos regiono keliai“ kviečia:

     -  pėsčiuosius, dviratininkus, vadeliotojus kelyje tamsoje nešioti šviesą atspindinčias priemones;

     -  žmones pasirūpinti, kad jie patys ir jų šeimos nariai turimas šviesą atspindinčias priemones naudotų eidami pėsčiomis ar važiuodami keliu dviračiu, vežimu;

     - siekti, kad mažėtų eismo įvykių, kuriuose nukenčia pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai tamsoje.

    Paminit atšvaitų dieną, kreipiamės į ugdymo įstaigų vadovus su prašymu pravesti saugaus eismo pamokas, jose akcentuojant apie atšvaitų svarbą.

    Atšvaitų naudojimas privalomas ir pagal Kelių eismo taisyklių 41 str. ir 56 str. reikalavimus.

     Lietuvos automobilių kelių direkcija ir „Klaipėdos regiono keliai“ kviečia gyventojus, kurie dar neturi  atšvaito, ar liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, spalio 27 dieną nuo 9 iki 12 valandos atvykti į „Klaipėdos regiono kelius“ ir jo padalinius Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Šilutės rajonų sekretoriatus šiais adresais:

„Klaipėdos regiono keliai“ - Tilžės g. 54, Klaipėdos m.;

Kretingos kelių tarnyba - Vytauto g. 112, Kretingos m.;

Skuodo kelių tarnyba - Mosėdžio g. 23, Skuodo m.;

Šilutės kelių tarnyba -  Pramonės g. 4, Šilutės m;

Gargždų meistriją – Gamyklos g. 2, Gargždų m.

Atšvaitą bus galima gauti tik piliečiams kurie patys atvyksta į kelių tarnybas. Organizuotoms grupėms (švietimo įstaigos, kitos institucijos) atšvaitų įteikimas šioje akcijoje nenumatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Puiku
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių