Uostamiestyje medžiai verčia drebėti

Minijos gatvėje esančio daugiabučio namo gyventojus drebėti verčia šalia pastato augantis persenęs beržas. Gyventojai įsitikinę, kad šis bet kada gali nugriūti ir pridaryti daug žalos. Baimė nėra be pagrindo – per dvi savaites namo kieme jau išvirto du panašaus amžiaus medžiai. Išgąsčio ir nuostolių netrūko.

Į liepą trenkė žaibas

Beržas šalia Minijos gatvės 135 daugiabučio namo auga apie šimtą metų. Medį prisimena vieni pirmųjų pastato gyventojų. Atstumas tarp beržo ir namo siekia vos du metrus.

Klaipėdiečiai įtaria, kad šimtamečio beržo šaknys supuvusios ir šis bet kada gali nuvirsti.

"Beržas labai aukštas. Jei grius, galime likti be namų. Kur tada reikės dėtis?" – klausė 70 metų Minijos gatvės 135 namo gyventoja Albina Girdžiūnienė.

Pensininkė atkreipė dėmesį, kad bent jos laiptinėje gyvena vyresnio amžiaus žmonės: 93 metų moteris, sunkiai serganti pora, kuriems po 80 ir daugiau metų. Yra ir du nuomininkai.

"Nesu iš tų, kurie skundžiasi, bet nebežinome, ką daryti, kad pavojingi medžiai būtų pašalinti. Įteikiau namo prižiūrėtojui prašymą. Tikimės, kad būsime išgirsti", – tvirtino gyventoja.

A.Girdžiūnienė atkreipė dėmesį, kad šimtametis beržas auga ties jos virtuvės langu.

"Jei griūtų, tai veikiausiai nieko nebeliktų. Dar ir sužalotų, jei stovėtum šalia lango. Beržas ir stogą pramuštų ar net sieną išverstų. Nežinau, ką reikėtų daryti", – baiminosi pensininkė.

Tai ne vienas senas medis šiame kieme. Prie kito namo galo auga liepa, į kurią kažkada trenkė žaibas. Pusė medžio nudžiūvo, byrėjo šakos. Gyventojai guodžia save tik tuo, kad liepa yra tolėliau nuo namo nei beržas.

Ąžuolas suknežino balkoną

Gyventojų baimės dėl kieme augančių šimtamečių nėra be pagrindo. Per dvi savaites išvirto net du sodinti panašiu laiku medžiai. Gruodžio 27-ąją audros neatlaikė šalia namo augęs klevas.

A.Girdžiūnienė tuo momentu buvo namie. Iš pradžių, anot jos, klevas lyg virto į priešingą pusę nei stovi namas, tačiau virtimo kryptį veikiausiai pakeitė stora šaka.

"Labai išsigandau. Net sucypiau. Dar ir dabar neatsigaunu", – tvirtino moteris.

Nuvirtęs klevas pridarė daug žalos. Medis suknežino A.Girdžiūnienės balkoną. Išdužo stiklai, po smūgio pradėjo virpėti jo konstrukcijos. Buvo pradurtas ir balkono stogelis.

Moteris pasakojo, kad name nėra rūsių. Tad ji balkone laikė sodo gėrybes: agurkus, obuolius, bulves, kitas daržoves. Po medžio griūties viskas tapo nebenaudojama. Gėrybėse – stiklo šukės.

"Laikinai susiremontavau balkoną. Išsikviečiau pažįstamą, jis sutvirtino konstrukcijas, užkalė langus. Tačiau pro balkono stogą tebevarva vanduo", – tvirtino gyventoja.

A.Girdžiūnienė neslėpė, kad nežino, kaip reikės tinkamai susitvarkyti balkoną. Moteris gauna 220 eurų pensijos, kurios vos užtenka pragyvenimui ir vaistams.

"Nei aš, nei kaimynai nebuvome apsidraudę. Tad reikės ieškoti pinigų. Žadėjo padėti anūkė", – pravirko moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėda

Klaipėda portretas
Valdininkų užsakytas straipsnis - surado vieną probleminį medį, o nukirs šimtą, paskui atsodins dešimt, nes medžiai po konkurso labai pabrangsta... Nėra kito tokio miesto, kur taip metodiškai būtų naikinami medžiai.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Kas tame kieme Simonaitytes gatvej negyvena tai tas ir nesupras nieko.Ta egle absoliuciai niekam nemaise ir nusiskundymu is viso kiemo,kaimynu nebuvo.Atvirksciai,absoliuciai visi buvo pries ta kirtima ir visi dziaugesi kad jinai grazuole,auga,augo.Jo,bl...sutapimas :-),butent per Kaledos nusprende kirst egle,nes atseit maise,be nusiskundymu.Nejuokink zmoniu,idiotas.

Jons

Jons portretas
tie ryporto nama visais laikais buvo bomžyns./todė ir krūms supovo ka ant ano matyt bomžą omžina myž/O kad patis nesirūpina aplinka tai i kalti yr.A čia daug darbo paimt i susirast kap anuos išraut nukėrst?Ale geriau i laikrašti ištriubint
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių