Uostamiestyje kelininkams skirtos baudos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį į Klaipėdos miesto rotušę iškviesti už gatvių ir šaligatvių valymą atsakingų įmonių vadovai. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, šią sritį kuruojantys savivaldybės specialistai bei kelininkai ir šaligatvių prižiūrėtojai aptarė, kaip ateityje išvengti tokių situacijų, kokios buvo sausio 4 dienos vakarą. Staigiai nukritus oro temperatūrai ir pradėjus pustyti, miesto gatvės pasidengė ledu, tad eismo sąlygos tapo labai sudėtingos.

Kelininkai tikino atidžiai stebėję orų prognozes. Siekiant užkirsti kelią ledui susidaryti, gatvės druska buvo pabarstytos jau priešpiet, o vakare, pagal prognozes, šalti turėjo pradėti apie 18 valandą, tad į kelius antrą kartą planuota išvažiuoti 16–17 valandą. Tačiau situacija staigiai pasikeitė, šalti pradėjo jau prieš keturias. Anot kelininkų, nors į gatves išvažiuota nedelsiant, tačiau druska taip greitai nesuveikia, be to, sunku buvo dirbti piko metu, todėl ir susidarė ledas.

Meras dar kartą pabrėžė, kad kelininkai privalo reaguoti ne jau į esamą faktą, o imtis visų veiksmų, kad analogiškoms situacijoms būtų užkirstas kelias.  „Geriau į gatves išvažiuoti pusvalandžiu anksčiau nei penkiomis minutėmis vėliau“, – teigė V.Grubliauskas. Be to, mero teigimu, reikia įvertinti ne tik orų prognozes, bet ir miesto gyvenimo ritmą bei planuoti darbus taip, kad pagrindinis darbų krūvis netektų piko metu.

Anot savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, kelininkai į situaciją sureagavo netinkamai, išanalizavus kelininkų transporte įdiegtos palydovinės stebėjimo sistemos duomenis matyti, kad šį kartą į gatves pavėluota išvažiuoti apie valandą. „Geriau numatyti papildomą barstymą druska nei leisti susidaryti ledui. Mes privalome užtikrinti saugumą gatvėse, net jei tai ir pareikalautų daugiau išlaidų. Kelininkai turi sudaryti galimybę gyventojams po darbų saugiai grįžti į namus“, – sakė I.Šakalienė.

Kaip ir numatyta sutartyse su rangovais, jiems už netinkamai atliktą darbą skirtos po  500 eurų siekiančios baudos. Šiaurinę miesto dalį prižiūri bendrovė „Ecoservice Klaipėda“, pietinę – „Žemkasa“. 289 eurų bauda skirta ir už miesto šaligatvių priežiūrą atsakingai bendrovei „Klaipėdos želdiniai“, nes šaligatviai taip pat nebuvo nuvalyti ir pabarstyti laiku.  Baudos kelininkams šį sezoną skiriamos antrą, o šaligatvių prižiūrėtojams trečią kartą.

Per šiandieninį susitikimą sutarta kartu su kelininkais ieškoti galimybių, kad prieiga prie palydovinės kelininkų transporto stebėjimo sistemos būtų suteikta ir  visuomenei – tada kiekvienas galėtų matyti, kiek mieste dirba automobilių, kur šiuo metu jie yra ir kokiu greičiu važiuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonasgti

jonasgti  portretas
kytojapievu tako gatve buvo nuvalyta.pabarstyta ir psluota nes ten gyvena miestotvar

Erzelis

Erzelis portretas
Visiems ,patarčiau mašinas palikti kieme ...nebus spūsčių,avarijų,nereiks kaltinti kelininkus,kad nedirba .Mieste važinėja autobusai,taksi ,su kuriais ir pasieksite darbą,esant ekstremalioms sąlygoms..Nors kartą pajudėkite..Kai kurie iš užmiesčio atvažiuoja autobusu ir vaikus atveža į darželį..Tie kažkodėl nesiskundžia.Daugiausia skundžiasi tie,kurie su mašina vos ne į parduotuvę įvažiuoja.Skųsti , kaltinti,pavydėti ---lietuvių bruožas.Patenkinti,kai kitas kenčia.

Rita

Rita portretas
kaip visada kaltiname kelininkus, atseit blogai dirba. O gal reikėtų paklausti savivaldybės kiek skiriama lėšų tam reikalui, kodėl barstoma su druska kuri prie minusinės temperatūros jau neveikia, nejaugi nėra efektyvesnių (brangesnių) priemonių, o gal taupome , kaip visada žmonių sąskaita ir vaidinam susirūpinusius
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių