Uostamiestyje – išankstinio balsavimo paradoksai

Antroji išankstinių rinkimų diena Klaipėdoje baigėsi be pažeidimų. Žmonės ketvirtadienį balsavo kiek vangiau nei pirmajame rinkimų ture, tačiau rinkėjai buvo labiau pretenzingi.

Ketvirtadienį, antrąją išankstinio balsavimo dieną Klaipėdoje iki 18 val. savo pilietinę valią jau buvo pareiškę 2 345 rinkėjai. Prieš dvi savaites uostamiestyje išankstiniuose rinkimuose dalyvavo 4 566 piliečiai.

Pasak rinkimus organizuojančio Danės rinkimų apygardos pirmininko Kęstučio Dubicko, balsavimas vyksta sklandžiai, pažeidimų neužfiksuota, tačiau stebino kai kurių piliečių pretenzijos.

"Atėjo moteris plaukus pasipuošusi didžiuliu puošniu kaspinu, atsinešė šūsnį asmeninės korespondencijos, mokesčių sąskaitas, kaip savo tapatybės įrodymą, bet neturėjo jokio kito dokumento ir brovėsi balsuoti. Labai sunku buvo įtikinti, kad norint balsuoti sąskaitų nepakaks, kad reikia paso arba asmens tapatybės kortelės. Bet ji tvirtino, kad visą tai iš jos pavogė, o ji vis tiek labai nori balsuoti. Neleidome, kalta, žinoma, liko rinkimų komisija", – kuriozinę situaciją pasakojo K.Dubickas.

Kitas atvejis buvo, kai piktinosi Klaipėdoje balsuojanti Dainavos rinkimų apygardos rinkėja. Šiuo atveju rinkimų komisija buvo bejėgė jai ką nors patarti, nes į antrąjį rinkimų turą šioje apygardoje pakliuvo konservatorius Juozas Pundzius ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Lauras Stacevičius. J.Pundzius po turto ir pajamų deklaracijos skandalo iš rinkimų kovos pasitraukė. Tad rinkėjams esą liko pasirinkimas iš vieno kandidato.

"Ką man dabar daryti? Pirmojo kandidato šiame sąraše jau nebėra, jis iš rinkimų pašalintas, o už antrąjį balsuoti nenoriu. Ką turiu rinkti? Čia net nėra iš ko rinktis", – piktinosi Klaipėdoje iš anksto balsavusi kaunietė Jūratė.

Šiandien ir rytoj vyks balsavimas namuose. Šeštadienį, likus 30 valandų iki rinkimų pradžios, bus draudžiama bet kokia rinkimų agitacija. Prognozuojama, kad į antrąjį rinkimų turą ateis kiek mažiau rinkėjų nei į pirmąjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Argi "J.Pundzius po turto ir pajamų deklaracijos skandalo iš rinkimų kovos pasitraukė"? Juk toliau dalyvauja, tik konservatirių partijai nebeatstovauja.

Renata

Renata portretas
Labai noreciau....., kad Jūs Žurnalistai....parasytumet straipsni apie tai....kad nano korteles galiojimo laikas pasibaigęs...banko paslaugomis naudotis negaliu....i vat balsuoti galiu !!!!! Kas cia per nesamone !!!!! Gailiuosi, kad pirmą karta balsavau.. .nes - faktas.... - kam jie reikalingi , jei įstatymai nenormalūs !!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių