Uostamiestyje bus statomi nauji socialiniai būstai

Vasaros pabaigoje uostamiestyje turėtų pradėti dygti naujas namas, kuriame bus socialiniai būstai. Numatoma, kad antrojo statybos prasidės keliais mėnesiais vėliau. Nauji namai padės sumažinti socialinių būstų trūkumo problemą Klaipėdoje.

Bus pritaikyti neįgaliesiems

Naujus socialinių būstų namus yra numatyta statyti Irklų gatvė 1 ir Rambyno gatvė 14A sklypuose. Miesto taryba šiam projektui pritarė sausį.

Bendra jo vertė siekia apie 4,6 mln. eurų. Didžiąją dalį lėšų – 3,855 mln. eurų numatoma gauti iš ES fondų. Galutinę paraišką reikia pateikti iki birželio 1-osios. Apie 780 tūkst. eurų turės prisidėti savivaldybė.

Naujuose namuose bus 76 būstai. Irklų gatvės 1 sklype išdygs keturių aukštų su rūsiu pastatas. Jame bus dvi laiptinės. Rambyno gatvės 14A sklype bus statomas penkių aukštų su rūsiu pastatas. Jame taip pat bus dvi laiptinės. Pirmasis pastatas bus B, antrasis – A plius energetinės klasės.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė atkreipė dėmesį, kad 17 pirmuosiuose pastatų aukštuose esančių butų bus pritaikyta neįgaliesiems.

„Bus atitinkamos durys, keltuvai. Tai labai svarbu“, – tvirtino vedėja.

Skaičiuojama, kad naujuose namuose galės apsigyventi 108 žmonės, skaičiuojant asmenis, kurie turi teisę gauti socialinius būstus ir jų šeimos narius.

Laukia 2,5 tūkst. žmonių

Irklų gatvės 1 sklype numatyto statyti namo techninis projektas jau parengtas. Gautas ir statybą leidžiantis dokumentas. Parengtos ir konkurso, kuriuo metu bus renkamas statytojas, sąlygos. Dabar jos derinamos. Tikimasi, kad artimiausiu metu ši procedūra bus baigta.

„Numatyta, kad gegužės pabaigoje turėtume plėšti vokus su rangovų pasiūlymais. Tada vyks vertinimas. Jei nebus didelių apskundimų, vasaros pabaigoje turėtume pradėti statyti šį namą“, – komentavo vedėja.

Rambyno gatvės 14A namo techninis projektas dar rengiamas. Jį planuojama užbaigti ir perduoti ekspertizei birželio viduryje. Statybą leidžiantį dokumentą planuojama baigti rugpjūčio pabaigoje.

Projektas turi būti įgyvendintas per dvejus metus. Planuojama, kad pirmas namas bus užbaigtas 2018-ųjų viduryje, antras – pusmečiu vėliau.

Šiuo metu socialinio būsto uostamiestyje laukia šiek tiek per 2,5 tūkst. žmonių. Su šeimos nariais jų būtų per 4,7 tūkst.

„Nauji namai šiek tiek sumažins problemą“, – tvirtino vedėja.

Vietas išrinko seniai

Uostamiesčio savivaldybė jau yra pastačiusi vieną naują socialinių būstų namą. Jis yra Irklų gatvė 5. Pastatas užbaigtas prieš aštuonerius metus.

Tada buvo numatytos vietos ir dviem naujiems socialinių būstų namams. Vienas iš naujųjų namų atsiras šalia statyto prieš aštuonerius metus.

„Anksčiau ši veikla nebuvo remiama ES lėšomis. Pačiai savivaldybei tokios investicijos yra labai didelės. Tad socialiniai būstai buvo perkami, o ne statomi jų namai. Dabar atsirado galimybė gauti lėšų socialinių būstų namų statybai iš ES. Tad ryžomės įgyvendinti šį projektą“, – teigė vedėjas.

Panevėžyje taip pat yra numatyta statyti socialinių būtų namą. Išgirdę apie vietą, kur tai bus daroma, pasipiktino aplinkiniai gyventojai. Klaipėdoje kol kas tokių reakcijų nesulaukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių