Uostamiestyje atsirasiantis sporto kompleksas kelia klausimų

Po trijų metų uostamiestyje vietoje itin prastos būklės Paryžiaus komunos gatvėje esančios futbolo mokyklos turėtų atsirasti modernus sporto kompleksas.

Tiesa, naujo pastato techninis projektas dar kelia abejonių.

Vertė – 4 mln. eurų

ketvirtadienį vykęs daugiafunkcio paslaugų komplekso, skirto įvairių amžiaus grupių gyventojams ir sporto bendruomenei, pristatymas neapsiėjo be aštrių pasisakymų.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, dabartinė Klaipėdos futbolo sporto mokyklos išvaizda – nekokia.

"Projektas jau seniai brandintas ir rūpi daugeliui klaipėdiečių. Šią savaitę pavyko sėkmingai užbaigti konkursą, pasirašėme sutartį su laimėjusia įmone – bendra lietuvių ir latvių kompanija, kuri, tikimės, pateisins visų lūkesčius. Sąmatinė projekto vertė – per 4 mln. eurų. Finansavimo šaltiniai – iš ES, savivaldybės ir valstybės biudžetų", – sakė S.Budinas.

Projektavimo darbams, kurių kaina – 153 tūkst. eurų, skirtas dvylikos mėnesių laikotarpis. Juos rengs jungtinės veiklos partneriai bendrovė "Eksploit" ir SIA "Nams".

"Jeigu viskas vyks sėkmingai, 2017-ųjų viduryje turėsime statybos rangovų konkursą ir iki 2019-ųjų pabaigos išvysime atnaujintą, visiškai kitokį kompleksą, nei jis yra dabar", – komentavo administracijos direktorius.

Skirtas visiem

Daugiafunkcinis objektas bus kuriamas perstatant dabartinius futbolo mokyklos ir baseino pastatus.

Naujame komplekse bus du dirbtinės žolės bei natūralios žolės futbolo apšilimo aikštynai ir universalus aikštynas kitoms sporto šakoms. Taip pat numatoma įrengti dengtą futbolo maniežą bei atskirą sunkiaatlečių sportininkų rengimo bazę.

Bus pakeistos dangos, atsiras naujos drenažo sistemos, geras apšvietimas, tribūnos, talpinančios apie tūkstantį žiūrovų. Siekiama išsaugoti žaliąsias bei sukurti naujas rekreacines ir poilsio zonas. Pastarosios, manoma, taps gyventojų traukos centru.

Kompleksu galės naudotis ne tik profesionalūs sportininkai, bet visi norintys klaipėdiečiai.

Antras aukštas neatlaikys?

Projekto autoriams pristačius planus, susirinkusieji negailėjo pastabų. Kai kuriems užkliuvo tai, jog antrame sporto pastato aukšte kartu su administracinėmis patalpomis planuojama įrengti sunkiosios atletikos salę.

"Baikite juokus, jau dabar akivaizdu, kad reikės keisti planus. Jeigu antrame aukšte žadama statyti sunkiosios atletikos salę, tai teks palaidoti visus, esančius pirmame", – ironizavo sunkiaatletis, treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis teigė, kad kuriant vizijas ateityje reikėtų atkreipti dėmesį į galutinį vartotoją.

"Vis dėlto pamatas dedamas futbolo mokyklos pagrindu. Jau dabar čia mokosi apie 600–700 vaikų ir matome augimą iki tūkstančio jaunuolių. Tai rimta investicija, todėl norėtume, kad būtų atkreiptas dėmesys ir į mūsų pastabas", – pabrėžė jis.

Bendrovės "Eksploit" direktorius Martynas Mačiulis tikino, kad tai – ne galutiniai sprendiniai. Esą jie bus priimti per artimiausius dešimt mėnesių, išklausius kitų suinteresuotų grupių pasiūlymus.

Susirūpino automobilių statymu

Projektuotojų komandos planuoja įrengti ir dvi automobilių stovėjimo aikšteles. Vis dėlto suabejota, ar miestiečiams bus pakankamai vietos mašinoms laikyti.

"Nėra aiškumo dėl parkavimosi vietų. Paryžiaus komunos gatvės užstatyti automobiliais tikrai nebus galimybės, pas kaimynus irgi mašinų nenumesime. Tad šis klausimas – labai opus", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės, bus sudaryta darbo grupė, į kurią įtraukti visi suinteresuoti šiuo klausimu asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to saulius

to saulius portretas
ar sustojo pirkimai?.. nuleiskit kainas gal dar daugiau bus dviratininkų...už vietines kainas vokietijoj galima nupirkt trigubai daugiau

melas

melas portretas
Tai eilinis liberalu rinkiminis pazadas. Po rinkimu jo neliks. Visi pamenam baseina!))))

Saulius

Saulius portretas
Projektas labai reikalingas, tik nereiktų pamiršti, kad prie tokio centro pagrindinio įėjimo būtina įrengti didelį kiekį saugių dviračių parkavimo vietų, kad mažiau į centrą būtų važiuojama automobiliais. Tai normali praktika pažangiose Europos šalyse. Tikimės, kad ir Lietuvos dviračių miesto gyventojai bus pažangūs. Gėdinga situacija yra prie "Švyturio" arenos, kurią, matyt, projektavo ir statė tarybiniai žmonės, o projektą priiminėjo taip pat šioje srityje nieko nenutuokiantys kažkurios valstybinės įstaigos "tarnautojai", nes keletas dviračių ratlaužių buvo įrengta pačioje tolimiausioje vietoje už arenos pastato, todėl normalu, kad jais niekas nesinaudoja ir arena praranda lankytojus - dviratininkus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių