Uostamiestis sulauks daug užsienio karo laivų

  • Teksto dydis:

Ateinančią savaitę, gegužės 31-ąją, Klaipėdos uostas priims 37 užsienio karo laivus iš penkiolikos valstybių. Dalyvauti didžiausiose kasmetinėse tarptautinėse jūrinėse pratybose ,,Baltijos operacijos 2018“ („Baltops 2018”) atvyks per keturis tūkstančius karo jūrininkų. Šiais metais Lietuvai patikėta organizuoti šių pratybų parengiamąją fazę.

Birželio 1-2 dienomis kariai lankysis mokyklose, vyks į ekskursijas po Lietuvą. Birželio 2 dieną Atgimimo aikštėje bus minima Kariuomenės ir visuomenės diena, kurioje karinę techniką ir ginkluotę eksponuos Motorizuotoji pėstininkų brigada ,,Žemaitija“, o Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė miestiečius kvies į specialią patalpą, pritaikytą saugiai šaudyti į mokomuosius taikinius. Kariai varžysis įvairiose sportinėse rungtyse.

Pratybos ,,Baltops 2018” vyks pagal tam tikrą scenarijų, imituojant susidariusį konfliktą tarp pramanytų šalių. Pratybų dalyviai pagal scenarijų suskirstomi į dvi grupes, iš kurių viena atlieka pagalbos suteikimo vienai iš pramanytų šalių, taip pat gynybos, kita - puolimo funkcijas.

Pratybų metu tobulinamos karo laivų manevravimo, konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir likvidavimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Šias didžiausias NATO pratybas Baltijos jūroje organizuoja NATO smogiamosios ir palaikymo pajėgos, kurioms iš štabo laivo ,,Mount Whitney“ vadovauja JAV VI laivyno vadė viceadmirolė Lisa Franchetti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Laikas tą NATO paleist, ES turi turėt savas pajėgas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių