Uostamiestį skandino liūtis

Antradienio rytą Klaipėdoje staiga prapliupęs smarkus lietus užliejo šaligatviu ėjusius žmones ir skandino gatvėmis riedančių automobilių ratus. Netikėtai užklupti gyventojai rikiavosi parduotuvių ir kitų pastatų prieangiuose, drąsesni – brido per kelius siekiančias balas.

Apie 10 val. prasidėjusi liūtis sukėlė problemų ne tik vairuotojams, negalintiems  pravažiuoti pro užsemtas gatves, bet ir specialiosioms tarnyboms.

Nuo didelio vandens kiekio mieste užsikimšo kanalizacijos vamzdžiai. Daugelio gatvių gyventojams dėl užlietų teritorijų teko kreiptis ir į specialistus.

„Šiuo metu avarinės tarnybos vis dar važinėja, ieškodamos kur ką sutvarkyti, tačiau didžioji dalis vandens jau nutekėjo“, – praėjus kelioms valandoms po liūties pasakojo įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės vadovas Marius Martynaitis.

Pasak jo, vanduo pribėga visada greičiau, nei gali išbėgti ir jaudintis, jog mieste susidaro didesnės balos, nereikėtų. Vadovo teigimu, siurblinės turi savo galimybių ribas, todėl staigiai palijus, vanduo ir nespėja nutekėti.

Vildamasis, jog situacija nepasikartos, pašnekovas tvirtino, jog šiuo metu vandens lygis sparčiai krenta.

Liūties akimirką savo automobilį bandė gelbėti ir Danės gatvėje gyvenantis Grigorijus. Vyras pasakojo, jog teko greitai apsirengti savo oranžinį kostiumą ir bėgti atkimšinėti lietaus kanalizacijos. Pasak jo, iki pusės apsemta transporto priemonė šioje gatvėje buvo ne vienintelė, tačiau pagalbos iš kaimynų jis taip ir nesulaukė.

Liūties metu klaipėdiečiai susidūrė ir su kita problema. Uostamiestyje kelioms valandoms be elektros buvo likę maždaug tūkstantis klaipėdiečių.

Dėl elektros tinklų gedimo labiausiai nukentėjo didžioji senamiesčio dalis. Pirmieji tai pajuto Senojo turgaus darbuotojai. Čia elektra dingo 10:20 val.

Pasak specialistų, elektra galėjo dingti ir dėl kitų priežasčių, netikėtai sutapusių su uostamiestį užliejusia lietaus banga.

Gedimas kol kas nenustatytas, jo priežastys tikslinamos.

Pasak sinoptikų, visą dieną retkarčiais užplūsianti lietaus banga nurims tik į vakarą. Iki to laiko gyventojams teks slėptis po skėčiais arba nekišti kojos iš namų.

„Visą dieną numatomas lietus, protarpiais – smarkus“, – nurodė sinoptikė Monika Noreikaitė.

Jos teigimu, naktį lietus jau bus gerokai silpnesnis.


Šiame straipsnyje: lietusliūtisorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuda

nuda portretas
Is kai kuriu komentaru sprendziant, kad kai kuriems komentatoriams sis lietus uztvinde smegenis ryskiai.

migrena

migrena portretas
idomiai potvynis, matyt makaronas uzstrigo ,ar koks ryzas plaukas:))))))))))))))))))))))))

pikta

pikta portretas
Kiekvienais metais tas pats, o Klaipėdos vandenys ir toliau sausi iš balos lipa. Sutvarkytų vieną kartą lietaus kanalizaciją juk tokius pinigus iš gyventojų plešia o dar iš ES per įvairias programas gauna. Žulikai
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių