Uostamiestis atsisveikins su puošusiomis burėmis

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai dar gali pasigrožėti Danę dabinusiomis burėmis. Šią savaitę jos bus iškeltos. Kitą kartą burės upę papuoš po dvejų metų.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai dar gali pasigrožėti Danę dabinusiomis burėmis. Šią savaitę jos bus iškeltos. Kitą kartą burės upę papuoš po dvejų metų.

Viena iš šio projekto kuratorių menotyrininkė Goda Giedraitytė pasakojo, kad burių iškėlimas ilgai netruks. Darbams užteks vienos ar dviejų dienų.

„Šiemet bures į Danę nuleidome birželį. Laikas jas iškelti, nes prasideda rudens sezonas. Gamta nebeleidžia joms puošti upės“, – pasakojo kuratorė.

G.Giedraitytė džiaugėsi, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai teigiamai įvertino bures. Šiemet vandenyje jų buvo aštuonios. Dar penkios pastatytos sausumoje.

„Džiaugiamės, kad turime galimybę įleisti bures į upę. Miestas tampa gražesnis. Smagu, kad Klaipėdoje – mieste prie upės – yra išnaudojamas vandens motyvas“, – tvirtino kuratorė.

Kaligrafijos kūriniais dekoruotos burės pirmą kartą į Danę buvo nuleistos prieš dvejus metus, kai Klaipėda minėjo 760 metų jubiliejų.

Projektu siekiama pristatyti svarbius miestui elementus: uostamiestį simbolizuojančias bures ir rašto meną. Danę papuošusias bures teigiamai įvertino klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Dėl to nuspręsta projektą tęsti. Burės į Danę nuleidžiamos kas dvejus metus.

Šiemet ant burių išspausdinti kaligrafijos darbai buvo skirti svarbioms Lietuvai datoms paminėti: K.Donelaičio 300-osioms gimimo ir lietuviškos spaudos atgavimo 110-osioms metinėms.

Burėmis prisidėta ir prie Klaipėdos savivaldybės paskelbtų Vėtrungės metų įprasminimo. Dėl šios priežasties jų viršūnės buvo papuoštos vėtrungėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių