Uostamiestį valysime ilgiau

Šiemet pavasario talkos truks ilgiau, nei įprasta, o norintiems švarinti miestą bus pasiūlyta daugiau apšnerkštų Klaipėdos vietų.

Žiema užsitęsė, panašu, kad orai nelepins ir pavasarį, tad per balandį iššvarinti miesto gali ir nepavykti.

Todėl šiemet miesto savivaldybės administracija numato talkų laiką pratęsti iki gegužės vidurio.

"Praktika rodo, kad labai sunku parinkti talkų datas, užsitęsę šalčiai ir prapliupę lietūs ne visur leidžia pasiekti užterštus plotus. Aišku, žmonės registruosis talkoms iš anksto. Teritorijos valymui sąrašus jau esame pasidarę. Palyginti su ankstesniais metais, turėsime daugiau teritorijų, kurias reikėtų tvarkyti. Jų šiemet bus 101, pernai sąraše turėjome apie 90. Jeigu bendruomenės ar pavieniai žmonės žino vietų, kuriose sukaupta šiukšlių, mes būtinai jas įtrauksime į sąrašą. Reikėtų kreiptis į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių", – paaiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė.

Kasmet bene gausiausiai šiukšlėmis nuklotos būna Žardupės, Rimkų, Panevėžio gatvių pakelės, žalieji Šilutės plento, Liepojos gatvės plotai, plotas šalia Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžos, netoli Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto, Tulpių ir Lelijų gatvių kampas, Dangės krantai.

Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus valdininkai ir aplinkosaugininkai bando susekti, kas čia šiukšlina, bet nubaudžiama už tai itin retai.

Ten, kur šiukšlių suversta labai daug, kur susiformavo nelegalūs sąvartynai, talkininkai iškuopti negali. Tokioms vietoms valyti samdomos ištisos įmonės.

Per kelerius metus susiformavo tvarka, kuri nurodo, kaip rengti talkas.

Norintieji švarinti miestą paprastai kreipiasi į savivaldybę ir suderina, kada ir kurį plotą valys.

Tai būtina, kad būtų laiku išgabentos surinktos atliekos.

Stengiamasi, kad maišai su šiukšlėmis ilgai negulėtų neišvežti.

Klaipėdiečiai raginami ne tik prisidėti prie miesto švaros, bet ir pamatę neišvežtus šiukšlių pilnus maišus apie tai pranešti savivaldybės darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
O, taip. Žinau vieną vietą, kuri atrodo katastrofiškai - tai vieta palei Smeltalės upeliuką, esantį pietnėje miesto dalje. Miesto savivaldybės aplinkos tvarkymo skyriaus darbuotojus kviečiu ten pasivaikščioti - pamatysit, ko nematę. Ten paprasti miestiečiai tų plotų neišvalys, ten jau reikia rimtos įmonės, kad viską sutvarkytų...Vieta verta sutvarkymo - labai jau gražus upeliukas teka ir žiemą jis neužšąla. Ten žiemą gyvena ančiukai...Būkit geri, sutvarkykit tą nuostabų gamtos kampelį. Paraleliai su Smiltelės gatve nuo Taikos prospekto iki Minijos gatvės...Nebetoli to upeliuko jau statomi kažkokie namai, berods, socialiai remtiniems, bet tikrai nežinau, neįsigilinau...

Efa

Efa portretas
Baltijos pr ziedas pilnas smelio ,nuo pernykstes ziemos ,laiptai nesluoti ir taip daug saligatviu ,jau pats laikas ,vejas nesioja smeli

Ita

Ita portretas
Kodel nevalomi pesciuju takai nuo zieminio smelio ,pilna einant Danes krantinemis ,saligatviais tai gal susluokit oras palankus ,kai papucia vejas tai visas tampi dulketas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių