Uostamiesčio verslininkų laukia patikrinimai

Pasibaigus vasarai, kontrolieriai pradės patikrinimus, ar verslininkai išmontavo lauko kavines. Daliai jų leidimas buvo išduotas iki rugsėjo 1-osios.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad dabar sudarinėjamas tokių įstaigų sąrašas. Į jį įtrauktos jau keturios kavinės.

Tačiau V.Valys pabrėžė, kad tai ne galutinis sąrašas.

„Kai kurios įstaigos gali prasitęsti leidimus. Tai nėra sudėtinga procedūra. Be to, dar ne visos lauko kavinės suskaičiuotos“, – tvirtino vedėjas.

Pagal nustatytą tvarką laikinos lauko kavinės turi būti išmontuotos per septynias darbo dienas nuo leidimo galiojimo termino pabaigos.

Demontuoti statinius reikia taip, kad nebūtų padaryta žala viešosioms erdvėms.

Tokia tvarką miesto taryba patvirtino po to, kai kurios įstaigos lauko kavines laikydavo visus metus, nors leidimo tam neturėjo.

„Gargarai“ trukdydavo valytojams rinkti šiukšles, o žiemą valyti sniegą.

Laiku kavinių neišmontavusiems verslininkams iš pradžių bus įspėti, kad laikas demontuoti statinius. Nepaklususiems gresia ir piniginės nuobaudos.

Pasak V.Valio, yra įstaigų, kurioms leidimas lauko kavinėms išduotas visiems metams.

Vedėjas pasakojo, kad yra gautas skundas dėl vienos lauko kavinės, esančios M.Mažvydo alėjoje. Gyventojai pranešė, kad joje dažnai renkasi ir girtauja asmenys. Pagalbos klaipėdiečiai kreipėsi ir į policiją.

V.Valys tvirtino, kad šiai įstaigai leidimas lauko kavinei buvo išduotas iki rugsėjo 1-osios. Tad statinį ji turi išmontuoti.

Kavinių patikrinimą kontrolieriai pradės artimiausiu metu. Pirmiausia bus tikrinamas senamiestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REGINA

REGINA portretas
LAUKO KAVINES TURI BUTI STATOMOS SUDERINANT BUTINAI SU ESANCIAIS KAIMYNAIS SALIA PVZ VINGIO 16A KAVINE LAUKO STOVI VISUS ISTISUS METUS UZSTODAMA SALIA ESANCIA PARDUOTUVE NU IR KA KUR BESIKREIPTUMEI NIEKAS IS SAVIVALDYBES NEREGUOJA TIK PASAKE KAD SEIMINIKEI SKIRTA BAUDA BET JI TA BAUDA NEMOKA TAI TOKIA TVARKELE REG

Juk

Juk portretas
sako, kad atsisės ir skaičiuos. Vienas, du, trys... Dar ne visos kavinės suskaičiuotos. Procedūros, valdininkai, - ne taip viskas paprasta.

Buratinas

Buratinas portretas
Jau užkniso vieno garbaus pono sugadinta Žvejų gatvės atkarpa. Kiek galima laukti kada nusirinks savo "pelno" pakylą ir netrukdys normaliam eismui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių