Uostamiesčio valdininkams – žinutė nuo dviratininkų

Liepų gatvėje praeivių dėmesį kausto prie Klaipėdos savivaldybės pastato durų stovintis dviratis. Jį palikę klaipėdiečiai taip originaliai prašo grąžinti baltą dviratį, kurį, kaip „nelegalų statinį“, liepė patraukti miesto valdžia.

Dviratis su prie jo prikabinta lentele „Grąžinkit baltą dviratį“ neliko nepastebėtas. Klaipėdiečiai siekia, kad į savo vietą Liepojos gatvėje būtų sugrąžintas baltas dviratis, įspėjantis apie pavojų keliuose.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad po skaudžios dviratininko žūties prie Svijanės ežero atsirado dviratis su lentele „Čia žuvo dviratininkas“. Daugeliui atrodė, kad idėja gera ir išties skatina vairuotojų sąmoningumą. Tačiau visai neseniai dviratis tiesiog dingo.

Kaip vėliau paaiškėjo, jį, Klaipėdos savivaldybės prašymu, paėmė įmonės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai. Toks formalus valdininkų požiūris įsiutino ir miesto dviratininkų bendruomenę, ir netoliese gyvenantį buvusį sunkiaatletį, o dabar verslininką Ramūną Vyšniauską.

Tąkart Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad būtina valyti gatves nuo nelegalių statinių. Esą jei dviračio stovėjimo vieta ir pats statinys būtų suderinti su Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriumi, neliktų jokių priekaištų. Tačiau kol kas leidimas išduotas esą nebuvo.

Viliamasi, kad Liepų gatvėje paliktas dviratis su nauja žinute miesto valdžios atstovus privers susimąstyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Tarybiniais laikais milicininkas "prisiknisdavo" prie stulpo. Dabar laikai modernesni - sugeba "prisiknisti" prie dviračio. :) :) :). Veiklūs švonderiai.

Vyšniukui

Vyšniukui portretas
p. Vyšniukui reiktų pačiam atsargiau su savo naujuoju Porše važinėtis, o tai pats sukels kokią skaudžią avariją. Mieste lyg autostradoj jaučiasi, kaip ir dauguma kitų greitį viršijančių gaidelių.

Maciau

Maciau  portretas
Vienoje is Akropolio parduotuvių tą dviratį dažė darbuotoją. Dar pagalvojau praeidama....prie ko čia tas dviratis parduotuvėje? :)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių