Uostamiesčio vairuotojus erzino stulpeliai

Uostamiesčio vairuotojams užkliuvo visą savaitgalį Manto ir Liepojos gatvių dalyse ant skiriamosios juostos prastovėję kelio ženklai. Klaipėdiečiai skundėsi, esą šie apsunkino eismą, ypač senamiestyje.

Ženklai, kurie buvo reikalingi Laisvės gynėjų dienai skirtam bėgimui, Liepojos, Manto ir Liepų gatvėse sustatyti dar penktadienį, o nuimti pirmadienį.

Dalis vairuotojų skundėsi, kad ženklai apsunkino eismą. Ypač Manto gatvės ruože nuo Liepų gatvės iki Lietuvininkų aikštės.

"Kodėl šie ženklai buvo pastatyti taip anksti? Juk bėgimas vyko sekmadienį. Bent minėtoje Manto gatvės dalyje galėjo išdėlioti vėliau ir nurinkti anksčiau. Čia ši gatvė labai siaura, o dar buvo prisnigę. Neretai autobusų vairuotojai išvažiuoja į kitą eismo juostą. Dabar taip elgėsi ir kai kurie vairuotojai, bijodami kliudyti ženklus", – pastebėjo dalis vairuotojų.

Klaipėdiečiai teigė, kad tai nėra tragedija, tačiau atkreipė dėmesį, jog bent Manto gatvės dalyje ženklai galėjo stovėti trumpiau.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas atkreipė dėmesį, kad renginiams, kurių savaitgalį buvo gausu, pradėta ruoštis iš anksto. Darbai buvo suderinti ir su policija, ir su savivaldybe.

"Dėl renginių eismo apribojimų miesto centre buvo daug. Visiems turėjome pasiruošti. Reikėjo pastatyti daug laikinų ženklų. Tą pradėjome daryti iš anksto, kad nekiltų nesklandumų. Viskas užtrunka ir nėra paprasta", – aiškino vadovas.

D.Aleksandrovas teigė, kad pirmiausia dėmesys skiriamas eismą ribojantiems ženklams. Jie pastatomi iš anksto ir yra uždengiami ar nusukami, kad negaliotų. Vėliau jie atsukami. Būtent šiuos ženklus pirmiausia ir skubama pašalinti.

Tada ateina stulpelių eilė. Pirmadienį prieš pietus miesto gatvėse jų jau nebebuvo.

"Savaitgalį buvo pašalinta dalis ženklų, tačiau visko nespėjome. Stulpeliai surinkti pirmadienį. Gerai, kad vairuotojai išsako savo pastebėjimus. Ruošdamiesi kitiems panašiems renginiams įvertinsime situaciją. Gal minėtoje Manto gatvės dalyje stulpelius pastatysime vėliau, o nurinksime anksčiau", – svarstė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senolis

Senolis portretas
Tiksla pateisina priemones! Svarbu pavaryti propog.o eismas palauks.

Mukas

Mukas portretas
Sausio 15 d. nei centro gatves, nei saligatviai nebuvo valomi. Teko pabraidyti po sniego kose. "Gerai" pasiruosta Krasto sventei.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių