Uostamiesčio vairuotojai stebina įžūlumu

Klaipėdiečius stebina įžūlūs vairuotojai, savo prabangias mašinas draudžiamose vietose statantys be jokios gėdos.

Per dvi savaites Herkaus Manto gatvėje prie čia veikiančios picerijos už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nubausta dešimt mašinų vairuotojų.

"Ši vieta mums gerai žinoma, tai yra karštas taškas. Labai dažnai, ypač per pačius pietus, pastebime automobilius, pastatytus ant geltonos linijos. Tiesa, dažnokai užfiksuojami itin prabangūs automobiliai", – tikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Vakar prie picerijos dienraščio "Klaipėda" skaitytojai taip pat užfiksavo prabangų BMW automobilį, paliktą prie pat maitinimo įstaigos durų.

Nors už automobilio priekinio stiklo buvo užkišta neįgaliojo kortelė, tačiau, pasak K.Vintilaitės, tai nesuteikia šios mašinos vairuotojui teisės štai taip statyti savo automobilio.

"Stebina, kad centrinėje miesto gatvėje, labai matomoje vietoje, štai taip elgiasi automobilių valdytojai. Tai yra labai įžūlu", – pastebėjo K.Vintilaitė.

Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys aiškino, kad neįgaliojo kortelė tikrai neleidžia vairuotojui nepaisyti geltonos horizontalios linijos žymėjimo.

"Dažniausiai mašinos statomos ne tik ant šaligatvio, bet ir ant geltonos linijos. Per dvi savaites šioje vietoje nubausta 10 vairuotojų", – kalbėjo V.Valys.

Antra itin pažeidėjų pamėgta vieta yra Puodžių gatvė, kur vairuotojai taip pat "mėto" savo automobilius kur papuola.

"Po to, kai ėmėme dažnokai lankytis čia, nubaudėme nedrausmingus vairuotojus, pažeidimų sumažėjo. Bet labai gerai, kai dienraščio skaitytojai prisideda prie prevencijos ir pažeidimų mažinimo", – aiškino V.Valys.

Viešosios tvarkos skyrius rengia patikrinimus ne tik dienos metu, bet ir vakarais.

"Nuspręsta patikrinti automobilių stovėjimą ir po darbo valandų. Aplankysime Teatro aikštę, Priestočio gatvę, kur suvažiuoja klaipėdiečiai į vieną sporto klubą. Gauname pranešimų apie pažeidimus. Vingio gatvėje dažnokai miestiečiai automobilius palieka ant dviračių tako. Buvo pranešimų apie pažeidimus ir Debreceno aikštėje", – tikino V.Valys.

Neseniai S.Šimkaus gatvėje už prabangios mašinos draudžiamoje vietoje palikimą baudos sulaukė net krepšinio komandos "Neptūnas" žaidėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kažin ar prie Saturno parduotuvės takas nuo parduotuvės iki T. prospekto pėščiujų takas ar mašinų stovėjimo aikštelė ,bet išgrysta plitelėmis .

RK.

RK. portretas
O ten yra ženklas, kad galima statyti ant šaligatvio?

Stepas

Stepas portretas
Geltona linija turi būti įteisinta ir savivaldybėje įforminta ,turi būti gerai matoma geriau kad butų ir kelio ženklas o taip vadinama filkina gramo !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių