Uostamiesčio turguje pakvipo stintomis

Klaipėdiečiai žvejai, tikėdamiesi gausaus stintų laimikio, apgulė molus ir krantines. Šių žuvų galima įsigyti ir turguje. Kol kas stintų nėra itin daug, todėl jų kaina siekia daugiau nei šešis eurus.

Klaipėdiečiai žvejai, tikėdamiesi gausaus stintų laimikio, apgulė molus ir krantines. Šių žuvų galima įsigyti ir turguje. Kol kas stintų nėra itin daug, todėl jų kaina siekia daugiau nei šešis eurus.

Uostamiestyje vėstant orams, Kruizinių laivų terminale bei ties abiejomis perkėlomis Smiltynės pusėje pakrantes apgulė žvejai. Jie, jei tik lydi sėkmė, vieną po kitos iš vandens traukia stintas.

Kelias savaites laimikiu besidžiaugiančių klaipėdiečių teigimu, kol kas žuvys kimba įvairiai – pučiant palankiam vėjui per vakarą galima sugauti ir kelis kilogramus, o krypčiai pasikeitus namo tenka traukti ir su itin kukliu laimikiu.

Pakrantėse susirenkant vis daugiau meškeriotojų, stintomis pakvipo ir Naujojo turgaus paviljonuose.

Turgaus direktoriaus pavaduotojo Vidmanto Mickaus teigimu, jau kurį laiką prekeiviai siūlo įsigyti šių žiemos delikatesu vadinamų žuvelių.

"Stintų jau buvo pirmadienį. Visos jos – lietuviškos", – pastebėjo pašnekovas.

Kaip teigė direktoriaus pavaduotojas, šiuo metu turguje stintų dar nėra labai daug, todėl jos kainuoja gana brangiai.

Už mažesnių stintų kilogramą prekybininkai prašo 4,99 euro, o už didesnes klaipėdiečiams pinigines tenka paploninti ir 6,50 euro.

Pirmosios agurkais kvepiančios žuvys Naujajame turguje pasirodė spalio viduryje. Tuomet jų kilogramas atsiėjo apie tris eurus.

Atsiradusią produkciją turgavietės lankytojai išgraibstė akimirksniu.

Tiesa, tikėtina, kad tada didžiųjų žiemos švenčių skanėstu tituluojamos stintos ant prekystalių nugulė, nes įkliuvo į bendrus su kitomis žuvimis žvejų tinklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Geriau jau lašišos nusipirkti už tokia kaina.

to senas skaitytojas

to senas skaitytojas portretas
Tamsta pagal jūsų logika tai ir apie Kalėdas nereikėtų rašyti :))

Alina

Alina portretas
Man asmeniskai buvo idomu paskaityti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių