Uostamiesčio studentai švenčia rugsėjo 1–ąją

Pavakarę Klaipėdos gatvėmis nusidriekė spalvinga Klaipėdos studentų eisena. Šiemet pirmą kartą šventinėje eisenoje dalyvavo keli tūkstančių studentų iš visų uostamiesčio aukštųjų mokyklų. Miesto vadovai tikina, jog šiemet Klaipėda tapo tikru studentų uostu.

Šiemet naujuosius mokslo metus triukšmingai švęsti pradėjo Klaipėdos moksleiviai, o popiet prie jų prisijungė ir viso miesto studentija.

Šiemet pirmą kartą visos aukštosios mokyklos savo studentus sukvietė į bendrą eiseną.

Nuo Lietuvininkų aikštės studentai, nešini savo aukštųjų mokyklų simbolika, žygiavo iki Teatro aikštės.

Čia visą akademinę bendruomenę sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei universitetų, kolegijų bei mokyklų vadovai.

Miesto vadovas pasidžiaugė, jog šiemet visi mieste mokslus kremtantys studentai susirinko švęsti kartu ir linkėjo naujų mokslo metų pradžią pažymėti griausmingai ir iškart nekibti į vadovėlius, o pažinti savąjį studijų miestą, bendruomenę bei studijų struktūrą.

„Linkiu, kad Klaipėda taptų visuomet neužšąlančiu studentų uostu“, – lietuvių bei anglų kalbomis linkėjo V.Grubliauskas.

Aukštųjų mokyklų vadovai šventėje išskirtinį dėmesį skyrė pirmakursiams, sveikino juos su nauja pradžia ir linkėjo nepaskęsti mokslų jūroje.

Po nuotaikingų sveikinimo kalbų Teatro aikštėje prasidėjo naujų studijų metų koncertas. Jame susirinkusius akademinės bendruomenės atstovus bei miestiečius linksmino gerai žinomos uostamiesčio bei Lietuvos muzikos žvaigždės.

Naujieji mokslo metai pirmadienį nauja pradžia tapo ne tik į Klaipėdą atvykusiems pirmakursiams, bet ir visai Klaipėdos universiteto (KU) bendruomenei.

Rugsėjo 1–ąją universitetas pasitiko su naujai išrinktu rektoriumi prof. habil. dr. Eimučiu Juzeliūnu. Naujasis KU vadovas pripažino, kad dar nespėjo apšilti naujose pareigose.
„Šiandien dar klaidžioju rektorate, nerasdamas savo kabineto“, – juokavo E.Juzeliūnas.

Vis dėlto pasaulinio garso Kembridžo universitete patirties turintis mokslininkas užtikrino turįs planų ženkliai gerinti universiteto studijų kokybę bei siekti, jog KU būtų pripažintas ir ryškiau nušvistų ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėje mokslo padangėje.

Prieš pat šventinę eiseną buvo atidaryta KU aikštė, esanti prieš universitetą,  kurios rekonstrukcija kainavo daugiau nei 24 mln. litų.

Tikimasi, kad naujoji aikštė taps ne tik studentų susitikimo ar pasivaikščiojimo, bet ir miestiečių susibūrimo ir tradicinių renginių vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Ir koks gi atsakymas būtų? Kaip manote? Atsakymų gi gali būti daug.

to smagu

to smagu portretas
smagu tai smagu, bet ten visiškai nebestoja mūsų studentai. Atsiveža iš Afrikos, Baltarusijos...Kodėl? atsakymas turbūt yra...

smagu

smagu portretas
na o lcc atrode fainiausiai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių