Uostamiesčio paplūdimiuose darbą pradėjo gelbėtojai

Uostamiesčio paplūdimiuose penktadienį oficialiai startavo vasaros sezonas. Darbą pradėjo saugumą užtikrinantys gelbėtojai. Pasak prižiūrėtojų, poilsiautojų sutikimui viskas paruošta.

Dirbs ne visi postai

Penktadienį gelbėtojai dirbo tik centrinėse uostamiesčio paplūdimių stotyse, esančiose Antrojoje Melnragėje ir Smiltynėje. Į pliažus buvo vežami laikini postai. Jie pastatyti tradicinėse vietose.

Savaitgalį uostamiesčio paplūdimiuose dirbs jau daugiau gelbėtojų. Jie taip pat budės Pirmosios Melnragės, Girulių ir Smiltynės prie Naujosios perkėlos paplūdimiuose. Likę postai bus atidaryti birželį.

„Kiekvieną sezoną pradeda dirbti mažesnėmis pajėgomis. Vėliau jos didinamos. Jūros vanduo dar šaltas. Besimaudančių dar nėra daug. Poilsiautojų yra, bet nedidelė masė. Tad mažesnių pajėgų tikrai užtenka. Dirbantys prižiūrės visus paplūdimius“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Iš viso šį sezoną dirbs 70 gelbėtojų – 14 merginų ir 56 vaikinai. Jie paskirstomi į dvi pamainas, visuose uostamiesčio paplūdimiuose. Gelbėtojai uostamiesčio paplūdimiuose bus nuo 9 iki 21 val.

Pagrindiniuose postuose: Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Giruliuose, Smiltynės Senosios ir Naujosios perkėlos – dirba ir medicinos darbuotojai, kurių yra atsisakę kai kurie kiti miestai.

Bijojo vandalų išpuolių

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad paplūdimiai paruošti poilsiautojų sutikimui. Išdėliotas inventorius: persirengimo kabinos, suolai, šiukšlių dėžės, pastatyti riboženkliai, ženklai draudžiantys rūkyti ir žymintys tam skirtas vietas.

Smiltynės paplūdimiuose įrengti ir dušai, vandens fontanėliai. Melnragės ir Girulių paplūdimiuose jų dar nėra. Įrenginiai bus pastatyti kitą savaitę.

„Smiltynėje dušus ir fontanėlius pastatėme anksčiau, nes ten ramiau. Melnragės-Girulių paplūdimiuose neskubėjome to daryti. Laukėme, kol pradės dirbti gelbėtojai. Bijome, kad nesuniokotų vandalai. Čia dažnai pasitaiko tokių atvejų. Kitą savaitę įrengsime“, – aiškino vadovas.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad dušai dar nėra labai reikalingi poilsiautojams, nes į šaltą Baltiją nerti ryžtasi retas.

Laukia daugiau atrakcijų

Uostamiesčio paplūdimiuose poilsiautojų šį sezoną laukia naujovės. Smiltynėje įrengta antra vaikų žaidimų aikštelė. Taip pat dar viena tinklinio. Pastatyti ir futbolo vartai.

Pirmojoje Melnragėje pastatytas sporto įrenginys. Poilsiautojų laukia ir naujovė Girulių paplūdimyje. Čia žadama įrengti apžvalgos aikštelę tokią kaip Pirmojoje Melnragėje.

„Pagal specialų planą ji yra numatyta. Dabar ji projektuojama. Manau, kad įrengsime per tris savaites. Viskas priklausys nuo to, kada gausime leidimą. Tai laikinas statinys, tad ilgų derinimų nereikia“, – pasakojo direktorius.

V.Urbonas pabrėžė, kad stengiamasi, jog poilsiautojai rastų, ką veikti uostamiesčio paplūdimiuose.

„Norime atlaikyti konkurenciją, nurungti Palangą ir Nidą“, – šmaikštavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kovoja

Kovoja  portretas
Su rūkymu. Kai kelis kartus per valandą gelbėtojai važinės keturių ratų tr.pr, tai poilsiautojai cigaretės ne užuosti nespės, o bus priversti kvėpuoti degalu smarvė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių