Uostamiesčio paplūdimiams – naujas inventorius

Šį vasaros sezoną uostamiesčio paplūdimiuose bus pastatytas naujas inventorius: persirengimo kabinos ir suolai. Pliažų prieigose bus pakeistos ir medinės šiukšlių dėžės.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose bus pastatytos 37, o Smiltynėje – 22 persirengimo kabinos. Naujų suolų iš viso bus įrengta 62. Naujos medinės šiukšlių dėžės bus pastatytos paplūdimių – 23 Melnragės ir Girulių bei 90 Smiltynės prieigose.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas teigė, kad Smiltynėje reikia daugiau šiukšlių dėžių, nes įstaiga prižiūri ne tik paplūdimius, bet ir prieigas, miško takus, teritoriją prie marių.

Pačiuose paplūdimiuose išliks tie patys plastikiniai konteineriai su dangčiais. Pabrėžiama, kad jie labiau pasiteisino nei medinės šiukšlių dėžės. Konteinerius paprasčiau ištuštinti, jie neprisigeria nemalonaus kvapo. Dangtis neleidžia vėjui ir paukščiams nešioti atliekų.

Naujas paplūdimių inventorius gaminamas. Pasak V.Urbono, kol kas jis nebus dažomas.

„Tik impregnuosime, kad apsaugotume nuo drėgmės. Norime išlaikyti natūralią medžio spalvą, kuri yra graži. Jei reikės, dažysime kitais metais“, – kalbėjo vadovas.

Naujas inventorius atsieis 37 tūkst. eurų. Persirengimo kabinas, suolus ir šiukšlių dėžes gamina konkursą laimėjusi įmonė. Pagaminti inventorių ji pasiūlė už mažiausią kainą.

V.Urbonas teigė, kad daug metų paplūdimiuose stovėjęs senasis inventorius visiškai susidėvėjo, supuvo. Anot vadovo, jį reikia utilizuoti.

Dabar senasis inventorius išvežamas iš vietos, kur buvo sandėliuojamas prie molo. Dalis jo supjaustoma, kad būtų patogiau išgabenti.

„Utilizuoti inventorių kainuotų daug lėšų. Turėtume nuomoti konteinerius, kainuotų ir išvežimas. Radome ūkininką, kuris sutiko paimti susidėvėjusias persirengimo kabinas, suolus, šiukšlių dėžes. Pastarąsias jis išsigabens pats. Veikiausiai ūkininkas inventorių sukūrens“, – spėjo vadovas.

V.Urbonas džiaugėsi, kad atsirado žmogus, kuris sutiko paimti ir išsivežti susidėvėjusį inventorių. Tai įstaigai padėjo sutaupyti.

„Visi šie darbai suderinti su miesto savivaldybe“, – sakė vadovas.

Direktorius patikino, kad pasiruošimas vasaros sezonui vyksta sklandžiai. Kandidatai į gelbėtojus registruojasi. Atranka „Gintaro“ baseine vyks balandžio 22 d. nuo 18 iki 21 val.

Šiemet biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ įsigijo ir naujos technikos – po du keturračius ir vandens motociklus. Senieji taip pat jau buvo susidėvėję.

Smiltynėje dirba nedidelis sunkvežimis. Atnaujinti ir labiausiai susidėvėję laikini gelbėtojų postai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susirūpinęs

Susirūpinęs portretas
O tai kaip savivaldybė suderino seno inventoriaus sudeginimą. Jis juk dažytas. Manau aplinkosaugininkai turėtų susirūpinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių