Uostamiesčio neįgaliųjų šventėje – permainos?

Uostamiestyje svarstoma, kaip patobulinti paprastai gruodį rengiamą žmonių, turinčių negalią, sporto šventę. Esama minčių renginio datą perkelti į vasarą, pasitelkti kariškius, moksleivius ir klaipėdiečių bendruomenę bei didinti šventės biudžetą.

Klaipėdos neįgalių žmonių atstovai svarsto, kokių priemonių vertėtų imtis norint įkvėpti naujos gyvybės tradicinei neįgaliųjų sporto šventei.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos neįgaliųjų reikalų tarybos nariai pastebėjo, kad jau ne vienus metus rengiama šventė išsikvėpė, jai stinga masiškumo, miesto bendruomenės bei pačių neįgaliųjų dėmesio.

Anot minėtos tarybos nario Sauliaus Liekio, šventės organizatoriams siūloma pasvarstyti, ar paprastai gruodį vykstančio renginio nevertėtų perkelti į vasarą ir į jį kviesti netgi visos Lietuvos neįgaliuosius.

Pašnekovo teigimu, neatmetama, kad organizuojant tokio masto renginį vertėtų didinti jam skiriamą finansavimą. Iki šiol šventės biudžetas siekė apie tūkstantį eurų.

"Ši šventė per kurį laiką prislopo, jaučiamas išsikvėpimas. Todėl manome, kad galbūt reikėtų kurti naujas tradicijas ir atrasti naujas erdves", – pastebėjo S.Liekis.

Atnaujinant šventę svarstoma labiau susitelkti ne tik į sportą, bet ir į šventiškumą, labiau įtraukti bendruomenę – mokinius, kariškius, parolimpiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių