Uostamiesčio neįgalieji pasigedo baseino

Uostamiesčio neįgalieji nori, kad jiems būtų sudarytos galimybės lankyti "Gintaro" baseiną. Prašoma, kad likimo nuskriaustiems klaipėdiečiams būtų taikomos ir nuolaidos. Miesto valdžia ketina peržiūrėti įstaigos paslaugų kainas.


 

Uostamiesčio neįgalieji nori, kad jiems būtų sudarytos galimybės lankyti "Gintaro" baseiną. Prašoma, kad likimo nuskriaustiems klaipėdiečiams būtų taikomos ir nuolaidos. Miesto valdžia ketina peržiūrėti įstaigos paslaugų kainas.

Norinčiųjų yra daug

Neįgaliųjų reikalų tarybos pirmininkas Kazys Bagdonas pasakojo, kad atliekant neįgaliųjų apklausą buvo sulaukta daug atsakymų, kad negalią turintys klaipėdiečiai norėtų lankyti "Gintaro" baseiną.

Pabrėžiama, kad tai jiems būtų ne tik pramoga, bet ir padėtų pagerinti sveikatą.

Norą lankyti baseiną yra išreiškę ir Klaipėdos Litorinos mokyklos auklėtiniai. Jie net turi savo trenerę.

"Norime pasidomėti, ar būtų tokios galimybės, kiek kainuotų paslauga, ar yra taikomos kokios nors nuolaidos neįgaliesiems šiame baseine. Vaikams galėtų būti pritaikytas ir specialus laikas", – tvirtino K.Bagdonas.

Klaipėdos "Gintaro" sporto centro direktorius Valentinas Vytautas Šeputis pasakojo, kad įstaiga su negalią turinčiaisiais dirbo nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

"Iš pradžių darbas buvo intensyvus. Neįgalieji rinkdavosi du kartus per savaitę. Jiems buvo paskirtas treneris. Tačiau vėliau norinčiųjų pradėjo mažėti. Nepavykdavo nė grupės surinkti. Šios paslaugos teikimas buvo nutrauktas", – pasakojo vadovas.

Sprendžia miesto taryba

Prieš ketverius metus galimybė nemokamai lankyti baseiną buvo suteikta negalią turintiems rinktinių sportininkams. Jie lanko baseiną pirmadieniais.

Pasak V.V.Šepučio, kiti neįgalieji į baseiną ateina kaip ir visi miesto gyventojai. Jiems nėra numatyta jokių nuolaidų. Paslaugų įkainius yra patvirtinusi miesto taryba.

Vadovas tvirtino, nemokami užsiėmimai yra organizuojami moksleiviams, kad išmoktų plaukti. Tai daroma per Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurą. Ji yra parengusi specialią programą.

Tokie užsiėmimai buvo organizuoti ir šeimoms, senjorams. Tačiau tokių programų skaičius yra ribotas.

"Per Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurą užsiėmimai galėtų būti organizuojami ir neįgaliesiems. Galima pasinaudoti ir sporto rėmimo programa. Pati įstaiga taikyti jokių nuolaidų negali. Vadovaujamės miesto tarybos sprendimais", – pasakojo direktorius.

Sąlygos tinkamos

V.V.Šeputis tvirtino, kad "Gintaro" baseinas yra pritaikytas neįgaliesiems. Yra liftas, keltuvas, pritaikyti tualetai, rūbinės. Be to, čia dirba medicinos darbuotojas, kuris gali suteikti pagalbą.

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Mantas Bagočius tvirtino, kad bus svarstoma, kaip sudaryti sąlygas neįgaliesiems lankyti baseiną.

Jis atkreipė dėmesį, kad mokykloms paprastai kyla problemų suderinti treniruotes ir pamokas.

Anot vedėjo, dabar nėra numatyta jokių nuolaidų neįgaliesiems. Vaikai už apsilankymą moka 2,32, o suaugusieji 2,90 euro. Kainas ketinama peržiūrėti. Jas turės patvirtinti miesto taryba.

"Norime išskirti daugiau grupių", – teigė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių