Uostamiesčio moksleiviams – moderni laboratorijų įranga

  • Teksto dydis:

Klaipėdos moksleiviai nuo šiol turės galimybę naudotis mokymuisi skirta modernia gamtamokslinių laboratorijų įranga. Šiuolaikine chemijos laboratorijų įranga, indais ir priemonėmis, ekologijos mokymo priemonėmis, gamtamokslinių laboratorijų baldais, kompiuterine technika šiuo metu jau aprūpintos keturios uostamiesčio švietimo įstaigos – Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras, Simono Dacho progimnazija, „Žemynos“ gimnazija ir Maksimo Gorkio pagrindinė mokykla.

„Investuodami į šiuolaikiškų mokymosi priemonių įsigijimą, investuojame į jauniausiųjų klaipėdiečių ateitį, – sakė naują gamtamokslinių laboratorijų įrangą Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre apžiūrėjęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. – Jau šiandien Klaipėda gali pasigirti ne vienu jaunuoju talentu, įvairių tikslinių mokslų respublikinių ir tarptautinių olimpiadų ar konkursų prizininku. O naujos šiuolaikiškos mokymosi priemonės tik padės uostamiesčio moksleiviams įgyti dar daugiau žinių ir praktinių įgūdžių.“

Uostamiesčio švietimo įstaigoms skirtos modernios gamtamokslinių laboratorijų įrangos įsigijimui iš viso buvo skirta kiek daugiau nei 300 tūkst. eurų iš Europos Sąjungos fondų ir Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto. Be keturioms įstaigoms jau perduotos šiuolaikinės laboratorijų įrangos, priemonių, baldų, kompiuterinės technikos, taip pat įsigytas ir vienas baseinas hidrologiniams eksperimentams, kuris įrengtas Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre.

Moderni gamtamokslinių laboratorijų įranga įsigyta Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai įgyvendinant projektą „Baltijos jūros vandens kokybės gerinimas, vystant vandens nuotekų tinklus – II etapas“, finansuotą Europos Sąjungos lėšomis pagal 2007-2013 m. Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos bendradarbiavimo per sieną programą.

Projektas buvo įgyvendintas kartu su dviem partneriais iš Rusijos: Svetlogorsko rajono savivaldybės administracija ir Kaliningrado apskrities vaikų-jaunimo ekologijos, kraštotyros ir turizmo centru. Projekto pradžia – 2013 m. sausio 1 d., pabaiga – 2015 m. gruodžio 31 d.

Įgyvendinant minėta projektą Klaipėdoje taip pat buvo atlikta lietaus nuotekų tinklų rekonstrukcija 8 probleminėse miesto vietose (Mokyklos g. ir Aguonų g., Joniškės g., Teatro a., Garažų g., Jūros g. ir Danės g., Šilutės pl. prie AB „Klaipėdos energija“, Šturmanų g. ir Kalnupės g. bei Žvejų g.), organizuoti įvairūs patirties pasikeitimo ir ekologinio švietimo renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių