Uostamiesčio močiutėms dar per šalta

Klaipėdiečiai skambučiais pradėjo aktyviai atakuoti savivaldybę dėl šildymo sezono. Vieni aiškina, kad jau laikas išjungti šilumą, kiti tik pasidomi, kada tai bus padaryta. Yra ir tokių, kurių nuomone, šildymo sezono baigti nereikėtų. Tokią poziciją išreiškė Močiučių ir anūkių asociacijos atstovė.

Tesiekė 7 laipsnius šilumos

Paprastai skambučiai dėl šildymo sezono miesto savivaldybės specialistams pasipila, nušvitus saulei. Šie metai nėra išimtis.

Dienraštis "Klaipėda" jau rašė, kad savivaldybė, įvertinusi orų prognozes, numato, kad skelbti oficialią šildymo sezono pabaigą bus galima tik nuo kito pirmadienio, balandžio 18-osios.

Uostamiestyje dar nesulaukta reikalaujamos oro temperatūros. Pagal tvarką šildymo sezoną mieste oficialiai galima baigti, kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra siekia 10 ir daugiau laipsnių šilumos.

Paskutines tris paras – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį – ji tesiekė 7 laipsnius šilumos.

"Situaciją sekame, bet sprendimo išjungti šildymo dar nepriėmėme. Norime luktelėti. Oro temperatūra neleidžia. Dabar spręsime trečiadienį ar ketvirtadienį", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Nuomonę išreiškė asociacija?

Savivaldybės darbuotojams skambinantys klaipėdiečiai išsako pačias įvairiausias nuomones dėl šildymo sezono pabaigos. Vienų nuomone, jau pats laikas išjungti šilumą, nes namuose per karšta.

Pasak A.Gaižučio, šiems interesantams paaiškinama, kad namo bendruomenė gali pati priimti sprendimą anksčiau užbaigti šildymo sezoną.

Yra žmonių, kurie tik pasitikslina, kada bus paskelbta šildymo sezono pabaiga. Jiems aiškinama tvarka, kada tai yra daroma. A.Gaižutis tvirtino, kad yra žmonių, įsitikinusių, kad šildymas dar reikalingas. Tokią poziciją vedėjui išsakė Močiučių ir anūkių asociacijos atstove prisistačiusi moteris.

"Iš balso skambinusioji buvo garbaus amžiaus. Dar pasitikslinau, ar egzistuoja tokia asociacija. Skambinusioji patikino, kad tikrai yra. Moteris aiškino, kad dar yra vėsoka šildymo sezonui baigti", – pasakojo vedėjas.

Bando paveikti sprendimą

Nors skambinusioji ir tikino, kad tokia organizacija egzistuoja, panašu, jog tai netiesa. Patikrinus internete, organizacijos tokiu pavadinimu duomenų neaptikta.

"Žmonės žino, kad sprendžiama, kada baigti šildymo sezoną. Matyt, dėl to aktyviai ir reiškia savo nuomonę. Mano, kad palenks į savo pusę. Jei išliks saulėtos dienos, gal šildymo sezonas bus baigtas ir nesulaukus nustatytos temperatūros", – tvirtino vedėjas.

Pasak A.Gaižučio, nuomonė, ar reikia baigti šildymo sezoną, labai priklauso nuo to, kurioje pusėje yra buto langai.

"Galiu pasakyti, kad savivaldybėje sėdžiu saulėtoje pusėje. Kabinete yra šilta, radiatorius nustatytas minimaliu režimu ir tai per šilta. Kitoje pusėje dar yra vėsoka. Taip ir pasiskirsto nuomonė", – komentavo vedėjas.

A.Gaižutis tvirtino, kad ir iš vilniečių pasigirsta nuomonių, kad šildymo sezonas sostinėje baigtas per anksti. Vilniuje šiluma išjungta praėjusį ketvirtadienį, Kaune – penktadienį.

"Tiek dienomis, tiek naktimis Vilniuje yra šilčiau nei Klaipėdoje ir tai kai kurie žmonės skundžiasi", – pridūrė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Ačiū aukščiausiajam ir merui kad pagaliau šildymą išjungė.Ačiū.

auksinis kardas

auksinis kardas portretas
Kam nakties temperatūrą traukti į paros vidurkį , kai miegodamas po kaldra prisibezdi ir prie -10 niekam to šildymo nereik.

Baikit

Baikit portretas
Jeigu Lietuva normali valstybė, tai turi padaryti taip, kad šildymą galėtų reguliuoti pats žmogus. Taip yra kultūringame pasaulyje. Aš noriu net vasarą pasišildyti.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių