Uostamiesčio kiemuose – pokyčių nuojautos

Klaipėdoje aktyviai rengiamasi daugiabučių namų kiemų atnaujinimui. Kai kuriuose kiemuose darbus ketinama pradėti jau šiemet. Specialistų teigimu, darbai planuojami tiek šiaurinėje, tiek pietinėje miesto dalyse.

Kai kurie J.Janonio gatvės gyventojai pastarosiomis dienomis nudžiugo savo kiemuose išvydę duobes lopančius kelininkus ir nusprendė, kad jau startuoja ilgai lauktas didysis kiemų remontas.

Vis dėlto klaipėdiečių džiūgavimams dar kiek ankstoka. Šiomis dienomis planai pradėti uostamiesčio daugiabučių namų remontą vyksta dar tik popieriuje, tačiau aktyviai skinasi kelią starto link.

„J.Janonio gatvėje dabar tvarkome įvažas į kiemus iš savivaldybės biudžeto ir iš dalies Kelių direkcijos lėšų. Tai eiliniai gatvės tvarkymo darbai, kurie vyksta visame mieste“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tačiau gyventojams nevertėtų nusiminti, kai kuriuose kiemuose jau po poros mėnesių, tikėtina, prasidės didesni remonto darbai. Šiuo metu, anot I.Šakalienės, jau pradėta vykdyti gausybė pirkimų procedūrų.

Pašnekovės teigimu, pirmiausia ieškoma apšvietimo daugiabučių namų kiemuose projektuotojų. Juos radus ir parengus projektus, bus ieškoma rangovų ir prasidės darbai.

„Turėdami projektus, galėsime pirkti darbus ir tada matysime realų lėšų poreikį“, – paaiškino I.Šakalienė.

Anot skyriaus vedėjos, šie darbai apima įvairiose miesto dalyse esančius kiemus.

Tiesa, kai kurių namų gyventojai pokyčių savo kiemuose gali tikėtis sulaukti greičiau, mat tuo pačiu metu ieškoma ne tik projektuotojų, bet ir darbus atliksiančios bendrovės.

Greitesnės darbų pradžios savo kiemuose gali tikėtis kai kurių Švyturio, Pušyno, J.Janonio ir Malūnininkų gatvių namų gyventojai.

Pašnekovė pabrėžė, kad tvarkant Švyturio gatvės namų kiemus bus naudojamos ne tik savivaldybės biudžeto, bet ir bendrovės KLASCO skiriamos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonuskys

jonuskys portretas
tik ziema nepradekite remonto,tai jus gerai sugebate...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių