Uostamiesčio kiemuose – daugiau šviestuvų

  • Teksto dydis:

Šviesesnės ir saugesnės tapo prie dar vienuolikos Klaipėdos daugiabučių esančios teritorijos. Šviestuvai įrengti ir tamsiuoju paros metu jau šviečia prie dviejų Debreceno gatvėje esančių namų, ties šešiais daugiabučiais Pietinėje gatvėje bei trimis Taikos prospekte. Iš viso įgyvendinant kiemų infrastruktūros gerinimo programą, apšvietimas jau įrengtas prie 41 Klaipėdos daugiabučio.

„Daugiabučių, prie kurių įrengtas apšvietimas, skaičius greitai perkops pusšimtį. Kai kuriuose objektuose, kur buvo suplanuoti darbai, šviestuvai jau taip pat stovi, atlikus pridavimo procedūras, apšvietimą bus galima įjungti dar prie kone dviejų dešimčių namų, esančių Kretingos, Sportininkų, Pušyno, Vaidaugų ir kitose gatvėse“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Iš viso per šiuos metus apšvietimas bus įrengtas prie 84 daugiabučių namų. Dar 25-ioms teritorijoms, kuriomis naudojasi daugiau nei 120-ties daugiabučių gyventojai, yra rengiami apšvietimo projektai, rangos darbai planuojami kitąmet.

Įgyvendinant daugiabučių kiemų infrastruktūros gerinimo programą bus sprendžiama ir kita opi problema – vietų automobiliams statyti trūkumas.  Preliminariai skaičiuojama, kad Klaipėdos miesto daugiabučių kiemuose bus galima įrengti per 1000 papildomų vietų automobiliams, tačiau tikslus skaičius paaiškės atlikus projektavimo darbus, kai bus įvertintos požeminės komunikacijos.

Visas daugiabučių, kurių kiemuose yra numatyti darbai, sąrašas yra skelbiamas savivaldybės interneto svetainėje. Iki 2018 metų pabaigos į kiemų infrastruktūros gerinimą numatoma investuoti apie 2 milijonus eurų.


Šiame straipsnyje: šviestuvaiapšvietimaskiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas

Klaustukas portretas
Įdomu kas atsitiko, kad įdėjo nuorodą, kur nurodyta numatomi darbai. Anksčiau tokio viešumo nebuvo. Įdomu kokia šviestuvo kaina? Net neabejoju, kad teks žaktelti.

žarde

žarde portretas
Žardininku 18 ir Statybininku 23 namu kampe isejus is tunelio labai tamsu,baisu kad negautum per galva, o taip jau buvo pries pora metu ten sužalojo žmogu

r

r portretas
Viskas ok su sviestuvais , bet pietiniuose rajonuose (Vaidaugu g. ) darbininkai uzmirso sutvarkyti perkastus saligatvius , sutvarkyti isvazinetus zolynus , apkuopti purvu apdergtus saligatvius ir gatves. As suprantu , kad norima sulaukti ziemos , kad visa sita suda pasleptu sniegas , o pavasari zole ir ant zvyro kazkokia atzels , bet chebryte , taip niekas nedaro. Iki rugsejo pirmos nesusitvarkysit , uzversiu miesto galvas nuotraukomis , su jusu "darbais".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių