Uostamiesčio kiemuose – atviri šuliniai

Pietinės miesto dalies gyventojai savo kiemuose vaikšto itin atsargiai. Žmonės baiminasi įkristi į pavojingais tapusius neuždengtus šulinius. Spėjama, kad išgaravę dangčiai – vagių darbas.

Pietinės miesto dalies gyventojai savo kiemuose vaikšto itin atsargiai. Žmonės baiminasi įkristi į pavojingais tapusius neuždengtus šulinius. Spėjama, kad išgaravę dangčiai – vagių darbas.

Kėlė grėsmę

Smiltelės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai skundėsi, jog prieš kelis mėnesius nuo šulinių, esančių priešais daugiabučius želiančioje pievoje, dingo dangčiai.

"Namo grįžtu jau prietemoje, todėl niekada nerizikuoju eiti ta veja. Ten yra keli neuždengti šuliniai. Įpulčiau ir iki pat ryto niekas manęs nerastų. O ką jau kalbėti apie vaikus, kurie visą dieną laksto kieme", – skundėsi Smiltelės gatvės 7 namo gyventoja.

Moteris piktinosi, jog nuo to laiko, kai ji pastebėjo neuždengtus gilius šulinius, praėjo maždaug trys mėnesiai. Anot jos, per šį laiką niekas nebuvo atvažiavęs jų apžiūrėti.

Žada sutvarkyti

Trečiadienį pavojingos vietos apžiūrėti nuvykę bendrovės "Klaipėdos vanduo" specialistai konstatavo faktą, jog prieš pat namus žiojėjo du maždaug 1,5 m gylio neuždengti šuliniai. Jie minėtai bendrovei nepriklauso, tačiau siekiant užkirsti kelią galimoms nelaimėms imtasi spręsti problemą.

"Iš tiesų vieta yra labai pavojinga. Vaikšto žmonės, šalia laksto vaikai. Negalėjome taip palikti. Nors mums ir nepriklauso, bet jausdami pareigą uždėsime dangčius. Tačiau šia bėda turėtų užsiimi atsakingi asmenys", – sakė bendrovės "Klaipėdos vanduo" Vandentiekio tinklų tarnybos vadovas Steponas Almonas.

Pasidarbavo ilgapirščiai

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, jog tokių nutikimų pasitaiko ne taip ir retai. Dažniausiai dangčius pavagia ir į nelegalias metalo supirktuves priduoda lengvų pinigų ieškantys benamiai ar kiti asocialūs asmenys.

"Tokie žmonės pridaro labai daug žalos. Vagia ne tik iš kiemų, įsigudrina ir lietaus nuotekų groteles ar dangčius nukniaukti", – pasakojo L.Dūda.

Pašnekovo teigimu, imamasi visų reikalingų priemonių, kad tokiems ilgapirščių darbams kelias būtų užkirstas – bendradarbiaujama su gyventojais, prašoma, kad jie praneštų pastebėję vagystę, keičiant dangčius stengiamasi uždėti plastikinius, kurie nekeltų vagims pagundų.

"Kai vykdome kokius darbus, jau perkame plastikinius, tačiau jie labai brangūs. Vieno tokio dangčio kaina siekia 500 litų. Kai kuriuos metalinius net rakiname", – dėstė direktorius.

Pastebima, kad tokių vagysčių skaičius mažėja. L.Dūdos teigimu, prieš metus buvo užfiksuota apie 100 dingusių metalinių dangčių, tačiau jau dabar matoma, kad tokių įvykių bus kur kas mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš irgi

aš irgi portretas
savivaldybė didžioji dalis senmergių.... keista būtų jei jos proto turėtų, jei aš neteisus, prieštaraukit senmergės, bet kadangi nei viena su mergautine pavarde neprieštarauja... aš teisus, visos durnelės

T

T portretas
Koookie keli mėnesiai???? Tų dangčių ten keli metai nėra, tiesiog šaunuolė Nijolė iš Smiltelės 7 namo ir prie to reikalo priėjo ir paklibino savivaldybę, tai per 3 mėnesius nuo pranešimo savivaldybė per AB "Klaipėdos vanduo" uždengė (gal) dangčius, nes nerado, kas yra savininkas tų šulinių, o vadinasi savininkas savivaldybė.

DŪDUI

DŪDUI portretas
tas L. Dūdas dirbdamas SV-4 irgi niekada nieko nežinojo, bet jau 40metų gauna gerą algą, nors nieko nežino
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių