Uostamiesčio kapinėse – minios lankytojų

Visų Šventųjų dieną uostamiesčio kapinės buvo pilnutėlės žmonių. Tačiau Joniškės ir Lėbartų kapinėse amžinąjį poilsį atradusiųjų ramybės niekas nedrumstė – klaipėdiečiai į kapines traukė kupini rimties.

Artimųjų kapų lankymas prasidėjo dar nuo pat ankstyvo ryto.

Vieni miestiečiai suko į šalia uostamiesčio esančias kapines pirmiausia, nes skubėjo aplankyti giminaičių kapus dar ir kitose vietose.

Įdienojus į Lėbartų kapines plūstelėjo kur kas daugiau žmonių, tačiau didelių automobilių spūsčių nebuvo matyti.

Eismas, kaip įprasta, buvo organizuojamas ta pačia schema – į Lėbartus buvo siūloma keliauti Dovilų keliu pro Kiškėnus arba Rimkų apylanka pro Lėbartų kaimą.

Atgal į miestą buvo sukama pro Rimkus.

Prie pat kapinių eismą prižiūrėjo policijos patruliai. Incidentų šiame judriame ruože išvengta.

Atvykstantys viešuoju transportu klaipėdiečiai taip pat neturėjo didelių bėdų. Keleivius vežė daugybė ilgųjų autobusų.

Autobusų stotelėje klaipėdiečių laukė net keli autobusai iš karto.

Papildomais reisais keleiviai vežami ne tik į Lėbartų, bet ir į Joniškės kapines.

Sujungtas susisiekimas ir tarp abiejų kapinių – 117 autobusas važiavo nuo ligoninės pro Joniškės kapines, Palangos plentu iki Lėbartų ir atgal.

Kapinių prieigose miestiečiai rinkosi gėles ir žvakeles artimųjų kapavietėms puošti. Net ir pavakare ne visi skubėjo į namus.

Kapines prižiūrinčios tarnybos lankytojų patogumui pasirūpino, jog kapinėse netrūktų vandens. Kapinių lankymo dienomis kapinėse degs lauko žibintai.

Lapkričio 1-ąją, Visų Šventųjų dieną, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje pamaldos buvo laikomos sekmadienio grafiku.

16 val. Joniškės kapinėse buvo rengiama gedulinga procesija. Po procesijos tikintieji prašė pašventinti artimųjų paminklus.

Lapkričio 2-ąją, Vėlinių dieną, Mišios Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje bus aukojamos 8, 12 ir 18 val.

Visą Vėlinių oktavą Mišios bus aukojamos mirusiųjų intencija. Po vakarinių Mišių bažnyčioje bus rengiama gedulinga procesija.


Šiame straipsnyje: VėlinėsKapinėsKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių