Uostamiesčio jaunuolius traukia profesinės mokyklos

Uostamiesčio moksleiviai vis palankiau žiūri į profesinį mokymą. Specialistų teigimu, besikeičiantį jaunųjų klaipėdiečių požiūrį lemia gerėjančios tokių ugdymo įstaigų mokymo sąlygos bei patrauklios programos.

Vyresniųjų klasių Klaipėdos mokiniai drąsiau dairosi į profesines mokyklas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad galimybe įgyti profesiją pasinaudoja ne tik 10 klasių pabaigę jaunuoliai, bet ir vidurinį išsilavinimą įgijusieji.

"Profesinėse mokyklose atsirado daug patrauklių profesijų ir įvairių centrų. Tai ir padidina patrauklumą", – neabejojo L.Prižgintienė.

Pašnekovė prisiminė, kad mieste rengti net ir išvažiuojamieji švietimo įstaigų direktorių pasitarimai, kurių metu vadovai supažindinti su profesinių mokyklų techninėmis bazėmis, siūlomomis profesijomis, besimokančiųjų praktikomis.

Švietimo skyriaus vedėja pastebėjo, kad šiuo metu situacija profesinio ugdymo mokyklose, palyginti su keleriais ankstesniais metais, skiriasi kaip diena ir naktis.

Pamatę, kokia yra šiuolaikinių profesinio ugdymo įstaigų mokymo bazė, mokyklų vadovai per profesinio orientavimo priemones supažindina su galimais pasirinkimo variantais tuos mokinius, kuriems galbūt stinga akademinių gebėjimų ar labiau domina galimybė įgyti profesiją.

"Nebūtina siekti bet ko ir bet kokiu būdu, kad tik baigtum aukštąjį mokslą. Galbūt tikrai dažnai tikslinga pasirinkti profesiją", – dėstė L.Prižgintienė.

Vis dėlto teigiama, kad kol kas drastiškų pokyčių, susijusių su jaunųjų klaipėdiečių pasirinkimais baigus 10 klasių, nėra fiksuojama.

Nors profesinio mokymo reputacija – vis geresnė, tačiau kol kas į 11 klasę nebeateinančiųjų ir mokslus minėtose mokyklose pasirenkančiųjų skaičius išlieka stabilus.

"Išeinančiųjų į profesines mokyklas procentas išlieka panašus. Tai stebime turbūt jau nuo 2004-ųjų", – tikino Švietimo skyriaus vedėja.

Tiesa, šių metų rezultatų dar nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių