Uostamiesčio gyventojus guldo gripas

Klaipėdiečius vargina vis smarkiau įsisiautėjantis gripas ir peršalimo ligos. Praėjusią savaitę gripas į ligos patalą paguldė 9 uostamiesčio, 6 Šilutės rajono ir 1 Klaipėdos rajono gyventoją.

Klaipėdos apskrityje ir toliau siautėja šaltojo sezono ligos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis Klaipėdos apskrityje padidėjo.

Iš viso gripu ir peršalimu gruodžio 5–11 d. sirgo daugiau nei 2 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų.

Dažniausiai ligos į patalą guldo jaunuosius uostamiesčio ir aplinkinių miestų gyventojus – vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 74,7 proc.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota 16 gripo atvejų. Liga pakirto 11 suaugusiųjų ir 5 vaikus.

Daugiausia užfiksuotų gripo atvejų – Klaipėdoje. Su varginančia liga kovojo 9 uostamiesčio gyventojai. Gripas į ligos patalą paguldė ir 6 Šilutės rajono bei 1 Klaipėdos rajono gyventoją.

Didžiausias sergamumas visoje Klaipėdos apskrityje buvo užregistruotas Kretingos rajone, o mažiausias – Skuodo rajone.

Praėjusią savaitę sergamumo rodiklis buvo 1,6 karto didesnis nei tuo pačiu laiku pernai.

Kol gripas į ligos patalą dar nepaguldė itin daug gyventojų, sveikatos specialistai rekomenduoja nedelsti ir suskubti skiepytis.

Pastebima, kad kai kuriose asmens sveikatos priežiūros įstaigos dar yra likę sezoninės gripo vakcinos, įsigytos už valstybės lėšas, skirtos rizikos grupių asmenų skiepijimui.

Teigiama, kad per šių metų spalio–lapkričio mėnesius Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose buvo įskiepyta 93,9 proc. Iš viso buvo gauta 7921 dozė, o sunaudota jau 7434 dozės sezoninės gripo vakcinos.

Šiemet uostamiesčio asmens sveikatos priežiūros įstaigas pasiekė 3169 dozės. Šiuo metu jau sunaudota 2885 dozės.

Asmenys, kurie nepriklauso rizikos grupėms, gali pasiskiepyti mokama gripo vakcina. Visiems norintiems pasiskiepyti nuo gripo reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligosligosliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių