Uostamiesčio gyventojai purtosi suoliukų

Prie daugiabučių namų įrengti suoliukai atsirūgo gyventojams. Vakarais ant jų įsitaiso girtaujantys asmenys ir kelia orgijas. Kai kurie klaipėdiečiai nori, kad prie daugiabučių pasisėdėjimo vietų nebeliktų.

Girtavo ir mušėsi

Pasak Kretingos gatvėje gyvenančios garbaus amžiaus klaipėdietės, prie namo yra įrengti keli suoliukai. Dienomis ant jų prisėda ir šnekučiuojasi į kiemą išėję kaimynai.

"Gal ir patogu, smagu, tačiau baisu, kas darosi vakare. Manau, kad žmonės tik apsidžiaugtų, jei suoliukų nebeliktų. Tikrai apsieitų be pasisėdėjimų", – įsitikinusi moteris.

Klaipėdietės, gyvenančios antrame pastato aukšte, buto langai yra į tą pusę, kurioje stovi suoliukai. Moteris pasakojo, kad vakare ant jų įsitaiso neaiškūs asmenys ir girtauja.

"Taip elgiasi tikrai ne mūsų namo gyventojai. Gal kur netoli gyvena. Triukšmas būna baisus. Šūkauja, rėkauja, keikiasi. Neįmanoma pailsėti. Turi klausytis kažkokių sapalionių, santykių aiškinimosi. Ir taip – vos ne kiekvieną vakarą. Jei ne vieni, tai kiti prisėda", – pasakojo moteris.

Gyventoja tvirtino, kad bijo pati sudrausminti įsiaudrinusius girtuoklius: "Dar ką nors padarys, norėdami atkeršyti." Pasak moters, kartą sėdėjusi kompanija taip susipyko, kad susimušė.

"Jau žadėjau policiją kviesti. Labai nejauku buvo. Pamaniau, kad dar pačiai klius, jei pro langą žiūrėsiu. Galėtų geriau tuos suolus apskritai panaikinti", – tvirtino moteris.

Rinkosi Debreceno aikštėje

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad skundų dėl triukšmo prie daugiabučių namų pasitaiko, tačiau pastaruoju metu jų nebuvo.

Apie besirenkančius girtuoklius buvo pranešę Ryšininkų, Mokyklos gatvių gyventojai.

Klaipėdiečiai skundžia ir asmenis, vartojančiais alkoholį viešose erdvėse. Anksčiau nuolat buvo informuojama, kad asocialūs asmenys renkasi prie atnaujintos Debreceno aikštės suoliukų.

"Reaguodavome tiek mes, tiek policija. Dabar, rodos, tų asmenų Debreceno aikštėje nebeliko, ant suoliukų nesėdi. Už kampo stovi. Patikrinimų metu vis dar apsilankome ir šioje aikštėje", – pasakojo vedėjas.

Baido kameros

V.Valys tvirtino, kad tokių situacijų rečiau pasitaiko daugiabučių namų, kurie yra įkūrę saugios kaimynystės grupes, kiemuose. Pastarosios net įsirengia vaizdo stebėjimo kameras.

"Šie įrenginiai tikrai drausmina. Užfiksuotus žmones galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Kitaip sudėtinga tokius pažeidėjus sugauti. Nebent jie sulaikomi vietoje. Viešose erdvėse girtaujančius asmenis drausminame, kai rengiame patikrinimus. Bet kuriuo metu gyventojai gali kviesti ir policiją", – tvirtino vedėjas.

V.Valys pasakojo, kad anksčiau būdavo skundų dėl triukšmo, kurį kelia žaidžiantys vaikai. Tokių pranešimų sulaukta iš Varpų, Mogiliovo, Kretingos gatvių gyventojų. Pastarieji net norėjo panaikinti krepšinio aikštelę.

"Kurį laiką tokių skundų nesulaukėme. Juk vis tiek vaikams negalima uždrausti žaisti, nes taip skatinamas jų užimtumas. Kiti žmonės piktinasi, kad aikštelėse sustatomi automobiliai", – tvirtino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys reaguoja tik

Valys reaguoja tik portretas
tada, kai jam raštą atneši...

ner tvarkos

ner tvarkos portretas
prie maximos Silutes 68, krepsinio aiksteleje pastoviai suoliukai uzimti gerianciu vyru ir cia pat prie medziu atlieka gamtinius reikalus,o kur vaikai turi zaisti?

ona

ona portretas
Debreceno rajone pilną pijokų, valkatų, bomžų. Viskas jiems galima.Sėdi ant suoliukų ir geria.Gerb. V.Valys neateina ir nemato.Gėda jam taip kalbėti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių