Uostamiesčio gatvėse – daugiau tvarkos

Klaipėdoje sumažės nusidėvėjusių kelių. Kai kurias gatves planuojama atnaujinti, pakeisti asfalto dangą, o kitas – rekonstruoti iš pagrindų.

Rengiamasi darbams

Duobėti miesto keliai jau kurį laiką bando vairuotojų kantrybę.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, paprastojo remonto darbus šiais metais suplanuota atlikti Gedminų, Šermukšnių ir Jurginų gatvėse.

Nusidėvėjusi, sutrupėjusi asfalto danga bus keičiama ir S.Šimkaus gatvėje, kai kuriuose Smiltelės, Vytauto, Herkaus Manto gatvių ruožuose ir Šilutės plente.

Atnaujinti nusidėvėjusiai gatvių dangai skirta per 463 tūkst. eurų.

Jau žinoma, jog Gedminų gatvėje remontą vykdys miesto savivaldybės viešai paskelbtą konkursą laimėjusi bendrovė "Eurovia Lietuva".

Darbininkai gatvėse ims plušėti balandį.

Įrengs naują įvažą

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, klaipėdiečiai netrukus išvys atsinaujinusią teritoriją šalia piliavietės.

Šiuo metu Priešpilio gatvėje įrengiama nauja įvaža į piliavietę ir Kruizinių laivų terminalą.

Projekte taip pat numatyta įrengti naują gatvę, pėsčiųjų dviračių takus, automobilių stovėjimo aikštelę. Vietos joje atsiras ir autobusams.

Pagražėjusią teritoriją nušvies naujas, ryškesnis apšvietimas.

Vasarą užsidegs šviesoforai

Dar šią vasarą planuojama užbaigti ir Jūrininkų prospekto ruožo nuo Šilutės plento iki Minijos gatvės rekonstrukciją.

Šiuo metu įrengiama pėsčiųjų perėja, tvarkomi pėsčiųjų ir dviračių takai, atliekami kiti darbai. Šaltuoju metų sezonu jie buvo kiek sulėtėję.

"Balandį, atsidarius asfaltbetonio gamykloms, bus tęsiami asfaltavimo darbai – paklotas viršutinis asfalto sluoksnis. Taip pat bus sumontuoti šviesoforai sankryžose", – tikino V.Švedas.

Šią vasarą užsibrėžta užbaigti ir Akmenų, Vėjo, Smėlio bei Debesų gatvių rekonstrukciją Tauralaukyje.

Anot skyriaus vedėjo, gatvės jau išasfaltuotos, liko įrengti nuovažas į kiemus ir atlikti kitus smulkius darbus.

Projekte taip pat numatyta nutiesti inžinerinius ir lietaus nuotekų, telekomunikacijų tinklus, įrengti gatvių apšvietimą.

Finišo link juda ir Pamario gatvės rekonstrukcija.

Baigiamas įrengti pėsčiųjų ir dviračių takų apšvietimas, atliekami automobilių aikštelių ženklinimo darbai.

Nuo rekonstrukcijos pradžios gatvės vaizdas pasikeitė iš esmės.

Du iš trijų asfalto sluoksnių jau pakloti. Atsidarius asfaltbetonio gamykloms numatyta pakloti ir viršutinį sluoksnį.

Baigiami pirmo etapo darbai

Atšilus orams, darbininkai vėl pluša Tilžės gatvėje.

Šiemet planuojama užbaigti Tilžės gatvės nuo Šilutės plento iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijos, pertvarkant žiedinę Mokyklos gatvės ir Šilutės plento sankryžą, pirmojo etapo darbus.

Jo metu bus atnaujinta danga daugiau nei pusės kilometro ilgio gatvės ruože nuo geležinkelio pervažos iki žiedinės sankryžos, tiesiami dviračių takai.

Užbaigus antrojo etapo darbus, vairuotojų lauks pokyčiai, mat žiedinė Sendvario sankryža bus pertvarkyta į keturšalę šviesoforais reguliuojamą sankryžą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirma

Pirma  portretas
Pirma pabaikit pradetus gatviu remontus.

Pempis

Pempis portretas
Ne mažesnė bėda ir su mechanizuotu šaligatvių valymu. Per vidurį va-iuodami nušluoja į pakraščius, o ten jau baigia bordiūrai žemėse ir šiukšlėse pranykti. Labai netvarkingai atrodo, nors pats šaligatvis dar pusė velnio būtų. Būtų gerai kokią Dūdą su Šakaliene išvaryti pėsčiomis pasivaikščioti. Gal pamatytų?

deinis

deinis portretas
Ką čia apie grandiozinius planus ,kiek rašinėjau ,kad peržiurėtų projektą iš Girulių plento autobusas negali įvažiuoti į kalną ,nes labai status kampas ir siauras įvažiavimas ,dabar padarė ,kad autobusas negalės nuvažiuoti į plentą ,nes plentas atiduotas britvinykas ir greičio mėgėjama ,nu nieko autobuso vairuotojai ir keleivei palauks
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių