Uostamiesčio eglutė virs sūpynėmis

Uostamiestyje jau nuvelkamas šventinis rūbas. Išmontuojama eglutė Atgimimo aikštėje, girliandos nukabinamos ir nuo žaliaskarės, puošusios Teatro aikštę. Tačiau pastarasis medelis ir toliau džiugins miestiečius – iš jo bus pagamintos sūpynės.

Medelį supjaustys

Nupuošti miestą pradėta pirmadienį ryte. Atgimimo aikštėje nuo eglutės nukabinti žaisliukai ir ši išmontuota. Tuo rūpinosi medelį stačiusi įmonė "Švenčių studija".

Darbai virė ir Teatro aikštėje. Pirmiausia išjungtas šventinis apšvietimas. Visi minėtos erdvės papuošimai keliaus į sandėlius, kur lauks kitų metų.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė tvirtino, kad pačios eglutės, kurią miestiečiams dovanojo tėvas ir dukra Ramutis Petruškevičius ir Aurelija Richter, stebuklinga pasaka ir istorija nesibaigs.

"Mūsų "Šviesų festivalio" partneriams, bendradarbiams, bendraminčiams kilo idėja iš Teatro aikštę puošusios eglutės pagaminti sūpynes. Būtent per šį renginį medelis vėl grįš į miestą. Tik jau kitu pavidalu. Eglutė toliau džiugins žmones", – tvirtino vadovė.

Žaliaskarė, nukabinus nuo jos girliandas, bus supjaustyta į trumpesnius rąstus ir iškeliaus į lentpjūvę. Čia ją apžiūrės specialistai, kurie ir nuspręs, kokias sūpynes galima pagaminti iš medienos.

"Šviesų festivalis" vyks vasario 16–18 d.

Naujovė pasiteisino

Baigėsi ir draudimas Teatro aikštėje naudoti pirotechniką. Pastarasis galiojo visą šventinį laikotarpį. Panašu, kad ši idėja pasiteisino.

Dauguma klaipėdiečių džiaugėsi, kad per Naujųjų metų sutiktuves ši viešoji erdvė nevirto mūšio lauku, kur reikia saugotis, kad nepataikytų petarda.

D.Grikšaitė neatmetė, kad šis draudimas šventiniu laikotarpiu gali būti taikomas ir kitais metais.

"Žinoma, dar anksti apie tai kalbėti. Vis dėlto idėja buvo gera. Ją palaikė ir policijos pareigūnai. Jei ir buvo kokių nors neigiamų nuomonių, jų nelabai girdėjosi", – teigė vadovė.

Truks tris savaites

Pirmadienį atjungtos girliandos miesto gatvėse. Nukabinti jas truks mažiausiai tris savaites.

"Šiemet Klaipėdoje buvo daugiau papuošimų nei ankstesniais metais, tad jiems nukabinti reikės daugiau laiko. Jei oro sąlygos bus palankios, per tris savaites turėtume nupuošti. Jei snigs, pūs vėjas, gali trukti ir ilgiau", – komentavo įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Pasak vadovo, šiemet didelių niokojimų išvengta. Tik kai pūtė stipresnis vėjas, buvo užgesusios kelios girliandos.

"Nukabintas girliandas, šviečiančias dekoracijas tikrinsime. Žiūrėsime, kas veikia, o kas – ne", – komentavo generalinis direktorius.

Nukabinant miesto gatvių papuošimus, tam tikrose vietose gali būti ribojamas eismas.

"Kai nupuošiame, bokštelį statome ant šaligatvio. Nenorime pridaryti problemų vairuotojams. Tačiau yra vietų, kur ant šaligatvio bokštelio įkurdinti negalime. Tada tenka keltis į gatvę. Daugiau problemų atsiranda, kai reikia pakeisti žibintų atramas. Tada turi privažiuoti sunkiasvorė technika. Ji turi pakelti ir ištraukti atramas", – komentavo D.Aleksandrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keliauninkas

Keliauninkas portretas
Ačiū už gražų, šviesų, šventine nuotaika dvelkiantį miestą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių