Uostamiesčio bendrabutyje veša reketas?

Klaipėdos bendrabutyje siaučia reketininkai. Gyventojai už naudojimąsi bendru tualetu ir dušu privalo mokėti nustatytą mokestį. Antraip savo higienos reikalus kiekvieną kartą teks atlikti kažkur kitur. Šią tvarką susigalvojo ir pinigų iš savo kaimynų esą reikalauja tame pačiame būste gyvenanti nuomininkė.

Neįtikėtina istorija

Garbaus amžiaus Aliona (vardas pakeistas – A.D.), gyvenanti viename Klaipėdos bendrabutyje, yra savivaldybės nuomininkė.

Čia moteriai daugiau nei prieš dvejus metus suteiktas nedidelis kambarėlis, taip pat ji turi teisę naudotis bendra virtuve, dušu ir tualetu, esančiu tame pačiame aukšte.

Maždaug prieš mėnesį jos kaimynė Irena (vardas pakeistas – A.D.), kuri taip pat yra savivaldybės nuomininkė, Alionai pranešė, kad, jeigu jai prireiks tualeto arba dušo, tai tos patalpos užrakintos, o raktas pas ją.

Ir tą raktą kaimynė gaus tik tuo atveju, jei susimokės nedidelį mokestį pačiai Irenai.

Ši informacija taip pat buvo pranešta dar bent penkiems to paties aukšto gyventojams.

Bendrojo naudojimo patalpas užrakinusi Irena visiems jiems esą pareiškusi, kad ji kažkada privatizavo (nors yra savivaldybės nuomininkė, taigi faktiškai savo nuosavybės čia neturi) tą dušą ir tualetą, šias patalpas savo lėšomis suremontavo, todėl norinti, kad investicijos atsipirktų.

Todėl, jei kaimynus prispirs gamtiniai reikalai, ar šie norės išsimaudyti, teks susimokėti.

Aliona buvo priblokšta. Bendrabutyje ji gyvena daugiau nei dvejus metus ir apie kažkam priklausantį tualetą ir dušą ji išgirdo pirmą kartą.

Moteris užsispyrė ir pasakė nemokėsianti nė cento. Ji tikino nepasiduosianti reketui ir mano, kad taip šiurkščiai pažeidžiamos jos asmens teisės.

Antros pusės versija

Apie šį savivaldžiavimo faktą netruko sužinoti bendrabučių reikalus tvarkanti viešoji įstaiga "Klaipėdos butai", kurios darbuotojai nuvyko į vietą išsiaiškinti situacijos.

"Kai atvykome į nurodytą bendrabutį, pamatėme, kad dalis gyventojų turi to tualeto ir dušo raktus. Galima spėti, kad konfliktinę situaciją išprovokavo gyventojų įvairovė. Jokia paslaptis, kad bendrabučiuose gyvena įvairūs žmonės: vieni prižiūri ir tvarko bendrojo naudojimo patalpas, kiti to galbūt nenori", – dienraščiui sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos butai" laikinai direktorę pavaduojantis Eugenijus Vanagas.

Atvykus paaiškėjo, kad dušo patalpa tame bendrabutyje yra įrengta ne visai teisėtai. Tačiau tai buvo labai seniai.

Kažkas tą dušą prižiūri ir esą pareiškė pretenzijas į tam tikrą kompensaciją už tą priežiūrą.

Anksčiau dušai buvo įrengti pastato rūsyje ir teigiama, kad jie jau seniai nebenaudojami ir neveikiantys.

Ši konfliktinė situacija esą nėra apibrėžta. Kiekvienas kaimynas turi savo tiesą ir bendrą sutarimą sunku rasti.

Pasak E.Vanago, konflikto epicentre yra Irena, ji irgi yra savivaldybės nuomininkė, kuri įvardijama, kaip neleidžianti kaimynams naudotis būtinos reikmės patalpomis.

Vis dėlto pakalbėjus su ja paaiškėjo, kad ant jos labiausiai pyksta tie, kurie nesilaiko bendrabučio vidinės, bet raštiškai neužfiksuotos tvarkos.

"Be to, ji tikino, kad jokių pinigų iš kaimynų nereikalavo. Gyventojų paklausėme, kaip čia yra? Tada jie patys nebesutarė, kas iš jų tų pinigų reikalavo ir kam tuos pinigus jie turėjo mokėti. Tas bendrabutis tarsi tam tikras kolūkis, kurio vidinė logika sunkiai suprantama", – teigė E.Vanagas.

Po patikrinimo įteikė raktus

Galiausiai paaiškėjo, kad kažkas savo lėšomis suremontavo tualeto bei dušo spyną ir norėjo atgauti dalį investicijų.

Tačiau kažkas nesutiko mokėti, todėl negavo raktų.

Vis dėlto po sukelto triukšmo raktai nuo tualeto ir dušo esą įteikti visiems gyventojams.

"Vieni suremontavo, investavo į bendras patalpas, kiti ten prižiūri tvarką, treti jos nesilaiko. Toje bendruomenėje tvyro chaosas ir sunku supaisyti, kas teisus, o kas – nelabai", – dėstė E.Vanagas.

Minėtą bendrabutį administruoja bendrovė "Vitės valdos". Jos vadovas Vaidas Barakauskas labai nustebo, kodėl apie kilusias problemas dėl bendrojo naudojimo patalpų pirmiausia pranešta ne jiems, o įstaigoms, kurios tokiais dalykais neužsiima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Bent vienas teisingas žmogus Vanagas! Kaip susisiekti su Jumis?

Pilietė

Pilietė portretas
Užsukite į Rumpiškės g. 5 namą. Gyvename kaip tvarte. Kokios laiptinės,laiptinės be langų ir t.t Visiems gerai. Tik mokesčius didinam.

Raimundas

Raimundas  portretas
"Kur žmonės, ten ir problemos. Ypač tokiose vietose kaip bendrabučiai. Susidūrėme su tuo, kad kai kurie bendrabučių kambarius privatizavę savininkai į savivaldybės nuomininkus žiūri iš aukšto. Todėl, kad jiems nekainuoja renovacija, bendrojo naudojimo patalpų atnaujinimas, nes sumokėdamas nuomos mokestį nuomininkas už tai atsiskaito. Be to, savivaldybės kambariai yra nuolatos remontuojami, spėjame, gal tai sukelia kaimynų pavydą, kuris kartais išvirsta keistomis santykių formomis", – svarstė D.Netikšienė." - Gerbiama ponia Netikšiene, prieš skleisdama šitokius kliedesius, galėtumėte pasidomėti realia situacija - kiek savivaldybė turi nuomininkų mokančių nuomos mokęstį ir kaip iš tikro atrodo Jūsų "nuolat remontuojami" kambariai, bei jų gyventojai. Gal tada suprasite, kad šalia gyvenantiems kaimynams nelabai yra ko pavydėti. Nebent kasdienio valkatų "optimizmo".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių