Ugniagesiams reikia daugiau erdvės

Klaipėdos apskrityje trūksta dešimtadalio ugniagesių. Rinktis šią sunkią, daug fizinių jėgų ir atsakomybės reikalaujančią profesiją jauniems žmonėms neužtenka motyvacijos.

Klaipėdos apskrityje turėtų dirbti 470 ugniagesių gelbėtojų, tačiau realiai kasdien į tarnybą skuba 60-ia pareigūnų mažiau.

"Prisišaukiame labai mažai jaunuolių. Paruošti juos ir motyvuoti būti gelbėtojais yra viena, bet sulaukti jų ateinančių į mokyklą – didelė problema. Atlyginimas ir socialinės garantijos pernelyg menkos. Nepamirškime, kad tokio darbo negali dirbti bet kuris jaunas žmogus, jie turi būti idealios sveikatos", – su miesto meru Vytautu Grubliausku aktualijomis dalijosi naujasis Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovas Marius Garbenis.

Ugniagesių vadovas penktadienį prisistatė miesto galvai. Susitikimas prasidėjo pokštu.

"Ką gelbėsime?" – suskubo klausti V.Grubliauskas.

Nors susitikimo metu ketinta tiesiog susipažinti, meras ir ugniagesių vadovas spėjo aptarti ne vieną aštrią problemą.

Tikimasi, kad tobulinant Bendrojo pagalbos centro funkcijas ugniagesiai gelbėtojai mažiau bus siunčiami atlikti jiems nebūdingų darbų.

Išnešti lavoną ar iškelti iš medžio kačiuką nėra gelbėtojų darbas.

Laukiama, kad artimiausiu metu bus aiškiai apibrėžtos visų specialiųjų tarnybų funkcijos, taip pavyks tikslingiau išsiųsti reikiamą pagalbą.

Du trečdaliai klaipėdiečių gyvena pietinėje miesto pusėje, kur didesnioji pastatų dalis yra daugiabučiai namai.

Naujajam ugniagesių vadovui kelia nerimą faktas, kad siauruose kiemuose nėra vietos sustoti galingai gelbėtojų technikai.

M.Garbenis užsiminė turintis idėją kiemuose nubrėžti linijas, kurios leistų nuosaviems automobiliams sustoti tik kol išleis keleivius ir draustų ten nuolat laikyti mašinas.

Toks pasiūlymas V.Grubliauskui pasirodė pernelyg radikalus.

Klaipėdiečių mašinos netelpa ankštuose kiemuose, dėl to nesibaigia gyventojų nervų karas. Jeigu žmonės būtų prievarta verčiami laikyti automobilius toli nuo savo kiemų, tai gali sukelti didžiulį nepasitenkinimą.

Abu vadovai sutarė – būtina ieškoti išeities, nelaukiant aukų pareikalausiančios nelaimės. Išeitis turi būti priimtina ne tik specialiųjų tarnybų darbuotojams, bet ir gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponui Subyniui

ponui Subyniui portretas
reikia daugiau erdves.Visur iesko sau.

...

... portretas
Ugniagesiai pageidauja didesnio darbų fronto?.. piromanai, kur jūs?

tiesiog mintis

tiesiog mintis portretas
Ar meras išviso ką nors dirba ar tik reklamuojasi iš mokesčių mokėtojų sąskaitos, kad dirba?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių