Ugniagesiai kratosi kačių gelbėjimo

Uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai purtosi kačių gelbėjimo operacijų. Iškelti į medį įlipusius keturkojus miestiečiai pareigūnus kviečia gana dažnai. Atkreipiamas dėmesys, kad kol teikiama pagalba gyvūnui, ugniagesių gelbėtojų pagalbos gali prireikti įsiplieskusiame gaisre.

Tupėjo tris paras

Paskutinį kartą uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai padėti į medį įsliuogusiam ir nusileisti negalinčiam katinui skubėjo į Baltijos prospekto 59-ojo daugiabučio namo kiemą.

Pareigūnų pagalbos paprašė gyvūno šeimininkė. Moteris nurodė, kad katinas aukštai medyje tupi jau tris paras. Apie nelaimėlį pranešė ir kiti namo gyventojai, kurie neapsikentė nuolatinio kniaukimo.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus Prevencinės veiklos poskyrio viršininkė Daiva Gorpinko teigė, kad padėti nelaimėliui išvyko automobilis su ištraukiamomis kopėčiomis, tačiau to neužteko.

Ugniagesiams gelbėtojams pradėjus lipti į medį, katinas užsikorė dar aukščiau – į pačią medžio viršūnę. Į įvykio vietą teko siųsti ir autobokštelį.

Tik juo ugniagesiams pavyko iškelti gyvūną iš medžio.

„Rūpesčių, gelbėjant katiną, tikrai buvo nemažai“, – tvirtino D.Gorpinko.

Susirinko būrys žiūrovų

Gyvūno gelbėjimo operaciją stebėjo būrys smalsuolių. Gali būti, kad gausiai susirinkę žmonės taip pat gąsdino gyvūną, ir šis užkopė dar aukščiau.

Situaciją iš šono stebėję asmenys piktinosi, kad iškelti katino ir medžio išsiųstos tokios pajėgos.

Vienas klaipėdietis aiškino, kad keturkojų iš medžių kėlimas – tikrai ne ugniagesių gelbėtojų pareiga. Vyras atkreipė dėmesį, kad išlaidos tam – didelės.

„Juk atvyko net dvi ugniagesių mašinos. Aš katino šeimininkei pateikčiau sąskaitą. Ar tikrai reikia daryti tokią tragediją, dėl tokio įvykio kelti tarnybas ant kojų? Kaip gyvūnas įlipo į medį, taip ir nulips“, – dėstė vyras.

Iškvietimų daugėja

Gyventojai iškelti katinų iš medžių ugniagesius gelbėtojus kviečia gana dažnai. Šiemet Klaipėdos apskrityje tokių atvejų jau buvo 20, mieste – aštuoni.

Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu ugniagesiai gelbėtojai Klaipėdos apskrityje sulaukė 14 tokių pranešimų.

„Vykstame į visus įvykius, kai gresia pavojus gyvūno gyvybei. Pastebime, kad tokie iškvietimai dažnėja. Žmonės žino, kad padedame, ir kreipiasi pagalbos. Tik iš pradžių išsiaiškiname situaciją, ar tikrai keturkojui kilo grėsmė“, – pasakojo viršininkė.

D.Gorpinko teigimu, kačių kėlimo iš medžio operacijos sukelia daug rūpesčių ugniagesiams gelbėtojams. Nemažos ir išlaidos. Pasitaiko, jog tenka siųsti dvi mašinas, kaip minėtu atveju, kad gyvūnas būtų iškeltas.

Tad, viską įvertinus, svarstoma, ar ugniagesiai gelbėtojai tikrai turi vykti kelti kačių iš medžių.

„Svarstome, kaip elgtis toliau. Juk tokios operacijos ne tik sukelia rūpesčių, papildomų išlaidų, bet ir atima laiko. Gali būti, kad tuo metu ugniagesiai gelbėtojai, jų technika reikalinga kilusiame gaisre, o jie turi gelbėti katiną. Kiekvienas šeimininkas augintinį turi prižiūrėti taip, kad nekiltų tokių situacijų“, – pabrėžė viršininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano kate

Mano kate portretas
Jus nežinot situacijos kate nukrito no balkono jos nebuvo 3 paras paskuj kaiminai pasake kad ant jos varnos pola inej pirma karta lauke buvo ir pati tikrei neišliptu !!!

nuomonė

nuomonė portretas
Katinai gyvena laisvai - net filmuke sakoma .kada noriu iseisiu ,kada noriu pareisiu. Per didelis popinimas pasidare siais laikais ...

Bagira

Bagira portretas
Čia tik Vakarų pasaulyje gelbsti gyvūną, patekusį į bėdą. Mes iki to dar nepriaugome. O gaila.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių