Tyrime dėl avarijos – mįslės

Abu veikėjai policijai nurodo, kad mašinos jie nevairavo, o prie vairo esą sėdo 18-metis šilutiškis, kuris net neturi vairuotojo pažymėjimo.

Policijos pareigūnai narplioja šeštadienio naktį trijų šilutiškių kompanijos ant Pilies tilo sukeltos avarijos voratinklį.

Šaltinių teigimu, kaltę dėl eismo įvykio mėginama suversti 18-mečiui šilutiškiui, kuris net neturi vairuotojo pažymėjimo.

Linksmybes nutraukė atitvarai

Vienos kvailiausių avarijų mieste vardą pelnęs įvykis nutiko šeštadienį apie 4.30 val.

Po pasilinksminimo naktiniame bare šilutiškių kompanija patraukė senamiesčio link.

Vyrai važiavo Naująja Uosto gatve, tačiau aiškino nežinoję, kad remontui uždarytas Pilies tiltas.

Prieš 9 metus pagamintas "Audi A8" ištiško į betoninius atitvarus, išlaužė laikinuosius šviesoforus.

Atvykę policijos pareigūnai mašiną rado tuščią. Joje tik be paliovos skambėjo du pamesti mobilieji telefonai.

Paaiškėjo, kad sudaužytoje mašinoje buvo ne tik Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos vyr. pasieniečio 29-erių Deivido Rimkaus telefonas, bet ir jo dokumentai.

Mašinoje liko ir Šilutės rajono gyventojo 31-erių Dovydo M. pasas. Jo mamai priklauso ir pats automobilis.

Moteris yra parašiusi pareiškimą, kad automobilį paliko Šilutėje, prie autoserviso, kuris priklauso pasieniečio D.Rimkaus tėvui.

Neva buvo prašyta surasti mašinai pirkėją.

Kaltas liks trečias

Po įvykio praėjus porai dienų, į Klaipėdos kelių policijos biurą atžingsniavo eismo įvykyje dalyvavę jaunuoliai.

Pasienietis D.Rimkus Bardinų užkardos vadui ir policijai aiškino, kad avarijoje net nedalyvavo, nors prisipažino su šia kompanija linksminęsis naktiniame bare.

"Jis šiuo metu atostogauja. Užkardos vadui pateikė paaiškinimą, kad iš baro automobiliu išvažiavo jo draugai, o jis teigia nevažiavęs", – tvirtino Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis.

Tačiau pasienio rinktinėje vis tiek yra pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pasieniečio linksmybių ir įtarimų dalyvavus avarijoje.

Automobilio savininkės sūnus Dovydas policijai aiškino, jog mama net nežinojo, kad sūnus yra sugrįžęs iš užsienio, kur pastaruoju metu uždarbiavo.

Vaikinas neva linksminosi Klaipėdoje, o tėvai net neįtarė, kad sūnus jau Lietuvoje.

Vaikinas mėgina kelti versiją, kad automobilį iš Šilutės vis dėlto pasiėmė D.Rimkus, įpylė degalų ir ja atvyko į Klaipėdą.

Tačiau abu veikėjai policijai nurodo, kad mašinos jie nevairavo, o prie vairo esą sėdo 18-metis šilutiškis, kuris net neturi vairuotojo pažymėjimo.

DNR mėginių kol kas netirs

Ar ši versija bus tik mėginimas surasti iešmininką šioje istorijoje? Tai aiškinasi policijos Vidaus tyrimų tarnyba.

"Visas galimas versijas tiriame. Tikrai stengsimės objektyviai išsiaiškinti visas detales, tikrinsime, ar trečiasis istorijos dalyvis atsirado tik dėl to, kad būtų kam prisiimti kaltę", – tvirtino Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo viršininkas Mindaugas Džermeika.

Pareigūnams kol kas kilo sunkumų dėl automobilyje surinktų įkalčių tyrimo.

Kadangi tyrimas vyksta ne pagal Baudžiamojo kodekso teiseną, o dėl administracinio nusižengimo, pareigūnai negali gauti sankcijos įtariamųjų DNR mėginių gavimui.

"Tai yra įstatymų netobulumas. Įvykio vietoje rastus kraujo pavyzdžius galėsime palyginti su įtariamųjų tik tokiu atveju, jei jie savanoriškai sutiks duoti DNR pavyzdžius. Kadangi tai nėra baudžiamoji byla, prievarta mes negalime jų paimti", – kalbėjo M.Džermeika.

Policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos tiriant šį įvykį. Klaipėdiečius, mačiusius avariją, prašoma susisiekti su Kelių policijos biuro budėtojų dalimi.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

OMG

OMG portretas
Су ки ны дети!

Tikrai _

Tikrai _ portretas
Tikrai apgailetina, tikras vyras atsakytu uz savo veiksmus!

Tikrai _

Tikrai _ portretas
Tikrai apgailetina, tikras vyras atsakytu uz savo veiksmus!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių