Tvoros remontas užkliuvo gyventojams

Klaipėdiečiams užkliuvo raudonų plytų tvoros, esančios Herkaus Manto gatvėje, prie viaduko, remontas. Gyventojų nuomone, jis vyksta labai lėtai.

Klaipėdiečiams užkliuvo raudonų plytų tvoros, esančios Herkaus Manto gatvėje, prie viaduko, remontas. Gyventojų nuomone, jis vyksta labai lėtai.

"Gal sienelę atnaujinančiai įmonei moka už valandas, o ne už atliktą darbą, kad tiek ilgai tempia. Kiek važiuoju pro šalį, matau, kad iš vietos mažai pajudėta", – tvirtino vienas klaipėdietis.

Raudonų plytų atitvaras pradėtas remontuoti prieš pusantro mėnesio. Tvorą atnaujina konkursą laimėjusi kompanija iš Klaipėdos.

Darbai tebevyksta toje pačioje pusėje, kur buvo pradėti, važiuojant iš pietinės miesto dalies į šiaurę. Dėl pastarųjų šiek tiek ribojamas eismas.

Pirmiausia naujomis bus pakeistos ištrupėjusios plytos. Jos sudaro daugiau nei 200 kv. metrų plotą. Taip pat abiejose pusėse esanti tvora, kurios plotas siekia maždaug 3 tūkst. kv. metrų, bus impregnuota.

Manoma, kad dėl to statinys taps ilgaamžiškesnis. Plytas impregnatorius labiau apsaugos nuo aplinkos veiksnių: drėgmės, šalčio, žiemą pilamos kelininkų druskos. Tikimasi, kad jos mažiau trupės.

Su tvorą remontuojančiais rangovais pasirašyta dvejų metų sutartis. Jos vertė siekia 90 tūkst. eurų. Šiemet planuojama panaudoti 42 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad darbai vyksta pagal planą. Nuo grafiko nėra atsiliekama.

"Viskas daroma pagal mūsų užsakymą. Šiemet bus panaudota dalis lėšų. Darbai sudėtingi, todėl ir trunka ilgai. Kiekvieną plytą reikia išimti rankomis ir pakeisti nauja. Trupa ir kitos šalia esančios. Niekur nepaskubėsi", – tvirtino vedėja.

I.Šakalienė atkreipė dėmesį, kad darbus pasunkina ir orai – nuolat pila lietus.

Taip pat pabrėžiama, kad įmonei, kuri atnaujina atitvarą, mokama ne už valandas, o už atliktą darbą, todėl savivaldybei išlaidos tikrai neišaugs.

Paskutinį kartą atitvaras buvo remontuotas prieš penkerius metus. Tačiau po poros metų asfaltą vėl nuklojo plytų nuolaužos. Specialistai aiškino, kad tai nieko nuostabaus. Yra senosios, dar nepakeistos, plytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nera zodziu

Nera zodziu portretas
Geriau saligatvius ir kelius tvarkytu parku takelius naujintj neina dorai su vezimukais vaziuoti nei ta siena tvarkytu. Je is vis griauti ir kazka kita padaryti!!!!!

ko norėti...

ko norėti... portretas
Kaip gali Savivaldybė ką nors remontuoti kai sėdi skyriuje be kompetencijų, be atestatų, be patirties specialistės.Tą sienutės remontą prižiūri buka ir sena specialistė, kuri neseniai į savivaldybę įsitrynė ir žalio supratimo neturi apie statybą.Tai ko norėti...Skyrių vadovai savivaldybėje priima dirbti pagal savo lygį , taip išeina....Tai greit pardavėjos ir gatves ties ir statybinius darbus prižiūrės,...

kestas

kestas portretas
ar nebutu buve pigiau visai ta visa siena isnaujo permuryti.,ne nu aisku reikia pinigelio nuplaut
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių