Turgavietei – milijoninės investicijos

Skaičiuojama, kad Senojo turgaus aikštės ir jos prieigų tvarkybos darbams daugiau nei 2 mln. eurų nepakaks. Tikimasi gauti dar pusę milijono.

Miesto valdžia rengiasi projektui "Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymas, pritaikant verslo, turizmo, bendruomenės poreikiams". Jame numatytas ir į aikštės teritoriją patenkančių Šaltkalvių, Aukštosios, Skerdėjų gatvių remontas.

ES lėšomis finansuojamas projektas įtrauktas į integruotos miesto teritorijos vystymo programą.

Klaipėdos savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Jurgita Dumbauskaitė nurodė, kad bendra jo vertė – 2,168 mln. eurų.

Vis dėlto manoma, kad minėtos sumos neužteks. Savivaldybė kreipėsi į projektą prižiūrinčią Vidaus reikalų ministeriją su prašymu atseikėti daugiau lėšų.

"Atsižvelgiant į planuojamus darbus, gali būti, kad numatytų pinigų neužteks. Kadangi yra galimybė perskirstyti lėšas, esame inicijavę pakeitimą ir prašymą papildomai skirti dar 500 tūkst. eurų nuo kitų projektų", – paaiškino J.Dumbauskaitė.

Ateityje Senasis turgus turėtų kardinaliai pasikeisti. Daugiafunkcė aikštė būtų ne tik patogi prekybininkams, bet virstų ir tikru traukos centru.

"Planuojame sutvarkyti aikštę, jos prieigas, tris gatveles, teritoriją su betoniniais prekystaliais, pakeisti dangą. Bet tai – dar diskusijų klausimas. Daugiau detalių paaiškės parengus ir patvirtinus techninę užduotį. Reikia įvertinti turimus terminus, lėšas ir darbų apimtis. Juolab kad Senasis turgus patenka į senamiesčio zoną, atsiranda reikalavimų iš Kultūros paveldo departamento", – aiškino Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja.

Techninei užduočiai parengti numatytas mėnuo. Projektavimo darbams bus skiriama dar 10 mėnesių.

Tuomet prasidės rangos darbai. Pastarieji geriausiu atveju startuos 2019 m. balandį arba gegužę.

Viso projekto įgyvendinimas numatytas 2020 m. gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Turgus nereikalingas.Geriau tegul pastato viesnami prostituciu,bus daug investoriu ir sponsoriu tai tikrai ir pelnas kas minute ir bus visiems gerai!!!

atomobilis ant vejos

atomobilis ant vejos portretas
jauciu kol mano kiema praplatins nesulauksiu ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių