„Trolių“ taikinys – politikai

Rinkimų kovoje į Seimą kandidatai griebėsi itin išradingų priemonių. Tam, kad sulauktų dėmesio, kai kurie kandidatai plakatuose buvo išrengti, o kai kas net nusipiešė sau nebūdingų dalykų. Rinkėjai neliko abejingi ir įvertino politikų humoro jausmą internete pažerdami aibes karikatūrų, kitaip dar vadinamų memais.

"Partizaninis marketingas"

Politikos naujokas Paulius Zaviša, į Seimą mėginęs patekti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, rinkimų kovoje pademonstravo itin įdomų požiūrį į savireklamą.

Nors šis kandidatas iš tolesnės rinkimų kovos jau iškrito, tačiau miesto centre ir toliau klaipėdiečių akys užkliūva už šio pretendento plakatų.

Dalyje jų P.Zavišos veidą puošia lyg kurio nors linksmo praeivio paslapčia ant plakate įamžinto veido nupiešti ūsai.

Atidžiai apžiūrėjus nuotraukas, atrodo, kad dalis plakatų jau spaustuvėje išspausdinti su ūsais.

Tačiau šalia kabo ir švarūs plakatai, kuriuose jokių ūsų nėra.

"Mano rinkimų kampanija buvo itin kukli – konkurentai turėjo dešimt, kartais net dvidešimt kartų didesnius biudžetus. Tokiais atvejais yra daromas "partizaninis marketingas", kurio esmė – atkreipti į save dėmesį netradiciniais sprendimais. Nebuvo kitos išeities, todėl taip ir dariau. Buvo ir kitų priemonių, tačiau kai kurių teko atsisakyti, nes nenorėjau suerzinti žmonių", – į klausimą apie ūsus atsakė P.Zaviša.

Reakcijos nematė

Galima tik įsivaizduoti, kaip reagavo šio politiko reklaminio plakato maketą išvydę spaustuvininkai, kurie turėjo pagaminti tokį keistą politiko atvaizdą.

Beje, ir dalis klaipėdiečių vis dar mėgina patikrinti – nusitrina politiko piešti ūsai ar ne.

"Kaip reagavo spaustuvininkai, negaliu pasakyti, nes plakatų maketai buvo siunčiami į kitą miestą ir jų reakcijos nemačiau", – patikino kandidatas.

P.Zaviša tikino, esą ūsus piešė ne jis, o voverė, esanti jo plakate. Nors daugeliui jie labai jau panašūs į žinomo ispanų tapytojo Salvadoro Dali ūsiukus.

Nedaugelis atkreipia dėmesį, kad be rinkėjui būtinos informacijos, plakate iš tiesų yra nuotrauka, kurioje voverė laiko žymeklį.

Tai leidžia spėti, kad reklamos autorius specialiai sumanė tokį plakato maketą.

Ėjo per merginas?

Politikas prisipažino, kad šiuose rinkimuose liko viena nepanaudotų reklaminių priemonių – agituojantys medžiai.

Vilniaus miesto Kraštovaizdžio architektūros ir Želdynų planavimo komitetų narys P.Zaviša aiškino, kad buvo sukūręs specialius reklaminius plakatus, kurie turėjo būti pritvirtinti prie medžių.

To, matyt, neleido daryti uostamiesčio želdinius saugantys specialistai.

Tačiau P.Zavišos sugalvota kita reklaminė kampanija sukėlė dar didesnį konkurentų pasipiktinimą.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) skriejo ne vienas skundas dėl to, kad inteligentų šeimoje gimęs ir augęs jaunasis politikas galbūt nederamai reklamuojasi pažinčių portale.

36 metų politikas užsiregistravo "Tinder" programėlėje, kuri padeda jaunuoliams susirasti antrąją pusę.

"Registravausi kaip tiesiog ieškantis antrosios pusės. Ten visi taip užsiregistruoja. Ir "laikina" arba "dislaikina" asmenų nuotraukas. Simpatijoms sutapus, programėlė automatiškai suporuoja žmones, ir jie gali susirašinėti", – prisipažino P.Zaviša.

Tačiau į klausimą, su kiek merginų kandidatui teko pabendrauti, kad tik gautų rinkėjų balsą, P.Zaviša nepanoro atsakyti.

"Laikausi principo neplepėti apie merginas", – galantiškai šypsojosi politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

s

s portretas
Buvęs kandidatas Paulius Zaviša sako: "..."partizaninis marketingas", kurio esmė – atkreipti į save dėmesį netradiciniais sprendimais..." - partizanui reikėtų žinoti, kad egzistuoja tvarka ir taisyklės kaip mieste yra kabinama, eksponuojama lauko reklama. Šiaip, jis turėtų gauti administracinę nuobaudą už pažeidimus - įdomu, ką galvoja atitinkamas Savivaldybės skyrius? A la "žaliasis", o šiukšlina visą miestą...

Pilietis

Pilietis portretas
Jai tai ir " BOMBA" tai nesprogusi praėjusio karo metu:(

xb2

xb2 portretas
"O štai daugiausia apkalbų tarp rinkėjų sulaukusi socialdemokratė, Klaipėdos tarybos narė Lilija Petraitienė paklausta, kaip vertina internete plintančius memus su jos nuotraukomis, atrėžė, kad savo kūno ji nesigėdija, tačiau pyksta ant niekdarių, kurie ją nuogą užkėlė ant ožio " citata Kadangi p.L.Petraitienė teigia, kad tai jos kūnas,:))))) tai reiškia ,kad fotosesija buvo:) Sveikinu Klaipėdą turinčią savo Kim Kardasian:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių