Treneriui K. Sarsanijai atminti – lenta

Klaipėdoje atsirado atminimo lenta, kuria pagerbtas prieš metus mirusio Klaipėdos "Atlanto" futbolo klubo vyriausiojo trenerio Konstantino Sarsanijos atminimas.

Spalio 7-ąją sukako metai, kai visiškai netikėtai mirė garsus tuomet 49-erių treneris. Teigiama, kad būtent jis išgelbėjo nuo bankroto uostamiesčio futbolo komandą "Atlantas".

K.Sarsanija garsėjo ne tik Rusijoje trenerio ir vadybininko gabumais.

Jo treniruojama uostamiesčio futbolo komanda 2013 m. tapo Lietuvos vicečempione, o po to dvejus metus iš eilės iškovojo bronzos medalius.

2013 m. K.Sarsanija buvo pripažintas geriausiu Lietuvos futbolo A lygos treneriu.

2017 m. spalio 7-ąją treneris netikėtai mirė savo tėvynėje.

Uostamiesčio futbolo entuziastai ir K.Sarsanijos gerbėjai nusprendė sukurti ir pakabinti ant centrinio miesto stadiono sienos atminimo lentą.

Tai yra pirmas ir kol kas vienintelis atminimo ženklas futbolo atstovui mūsų mieste.

Į atminimo lentos atidengimą susirinko apie 100 žmonių. Nors pylė lietus, buvo sakomos kalbos, prisiminti K.Sarsanijos nuopelnai ir nuveikti darbai.

Atminimo lentoje skulptorius Gintautas Jonkus pavaizdavo trenerio K.Sarsanijos profilį, ateities kartoms apie jį bylos iškalti žodžiai: "Šiame stadione Klaipėdos "Atlantą" 2013–2017 m. treniravo garsus futbolo specialistas Konstantin Sarsanija (1968–2017)."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valentinas

Valentinas portretas
Labai gerai, kad neužmirštami gerus darbus darę žmonės,ypač dabar, kai nebėr moralinių rėmų ir užtenka tik ką nors gero padaryti, pasiekti profesinių aukštumų kaip tuojau pat būsi aplietas pamazgom, geriausiu atveju ignoruojamas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių