Traukiniai tampė vairuotojų nervus

Pyktis ir įsiūtis buvo apėmę vakarinio piko valandomis į uostamiestį per Rimkų pervažą antradienio vakarą mėginusius patekti vairuotojus. Žmonės prie pervažos tikino stovėję 40 min., o tuo metu šilumvežis pervaža važinėjo pirmyn atgal.

Automobilių vairuotojai prie pervažos į ilgą eilę ėmė rikiuotis prieš 17 val. Kurį laiką esą mašinų eilė dar lėtai judėjo, tačiau netrukus automobiliai įstrigo lyg rikiuotėje.

"Dar taip nebuvo, stovėjome išjungtais varikliais daugiau nei 40 min. Nei apsisuksi, kitų kelių nėra, nei išeisi pėsčias. Vieni, mačiau, suko į gyvenvietės keliukus, tikriausiai mėgino išvažiuoti į LEZ teritoriją", – pasakojo iš Rimkų pusės prie pervažos įstrigusi vairuotoja.

Pasipiktinimas tarp vairuotojų vilnijo dėl to, jog geležinkelininkai dar vasarą buvo pasižadėję rytinio ir vakarinio piko metu nestabdyti automobilių eismo.

Esą taip geranoriškai įmonė "Lietuvos geležinkeliai" mėgino suprasti klaipėdiečių padėtį, kai visą vasarą miestą buvo galima pasiekti tik trimis iš keturių pagrindinių kelių.

Tačiau paaiškėjo, kad antradienį Rimkų pervažą paralyžius ištiko dėl keturių traukinių, kurie lyg tyčia vienas po kito pasiekė Rimkus.

"Taip sutapo, kad vienas traukinys atvažiavo 16 val. 55 min., o kitas – kelios minutės po 17 val. Po kurio laiko dar du traukiniai atvyko. Iš viso tuo metu buvo keturi traukiniai. Natūralu, kad tokiu atveju pervaža yra uždaryta. Tačiau mūsų darbuotojai tikino, jog kai buvo galima "paleisti" eismą, pervaža buvo atidaroma. Tačiau trumpam. Stovint automobilių eilės gale gali atrodyti, jog pervaža uždaryta 40 min., bet taip nėra. Po keletą automobilių vis buvo praleidžiama", – aiškino įmonės "Lietuvos geležinkeliai" atstovė spaudai Inga Čiuberkytė.

Vienam po kito važiuojant traukiniams, geležinkelininkams dar teko Rimkų pervažoje iš tiesų pirmyn atgal važinėti manevriniais šilumvežiais.

"Jais turėjo pergabenti vagonus iš vieno kelio į kitą. Tačiau tokia situacija, kuri susiklostė antradienio vakarą, tikrai nėra dažna", – patikino I.Čiuberkytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramus

Ramus portretas
Per kitus rinkimus reikia rinkti mera, kuris supranta zmoniu problemas ne tik muzikos festivalio metu. Prisiminkite, kai zymesite lapelyje kryziuka.

klp

klp portretas
tikras sovietinis palikimas - bl... butinai kur kertasi gyvybingos arterijos ten butinai su pyyy sta pervaza, ir dar tie dal ba jo bai silumvezinin kai issidirbineja

to klp

to klp portretas
taip ir ne tik nuo 16 iki 18 val bet ir nuo 07:45 iki 08:30 kaip tik kai visi skuba i darbus..ir taip pastovei :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių