Transporto srautus reguliuos išmaniai

Liepų ir Joniškės gatvių sankryža bus reguliuojama šviesoforais. Klaipėdiečiai baiminasi, kad dėl to gali susidaryti dar daugiau spūsčių.

Taip siūlo specialistai

Šią judrią sankryžą reguliuoti šviesoforais apsispręsta po Liepų gatvės ruožo nuo Palangos plento iki medienos fabriko sankryžų audito. Tokį siūlymą pateikė specialistai.

Esą taip geriausia atnaujinti sankryžą, kad nesusidarytų spūstys.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis pasakojo, jog ši šviesoforinė sankryža nebus paprasta.

Iš pradžių galvota joje įrengti į transporto srautus reaguojančius daviklius grindinyje. Tačiau dabar manoma, kad labiau tiktų įdiegti vaizdą fiksuojančiuosius.

Tokį siūlymą pateikė miesto šviesoforus prižiūrinčios įmonės "Gatvių apšvietimas" specialistai.

Prioritetas – Liepų gatvei

Vaizdą fiksuojančius daviklius taip pat numatoma sumontuoti Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžoje.

"Vaizdo davikliai geriau veikia nei grindinio. Iš tolo fiksuoja eismo transporto srautus. Pastarieji ties Liepų ir Joniškės gatvių sankryža bus reguliuojami išmaniai. Tad spūsčių neturėtų susidaryti. Be to, siekiame, kad sistema būtų vieninga, nekiltų rūpesčių ateityje", – tvirtino vedėjas.

R.Stasiulis pasakojo, kad šioje sankryžoje važiuojantiesiems Liepų gatve būtų teikiamas prioritetas. Būtent šia arterija ir juda didesni transporto srautai, palyginti su Joniškės gatve.

Kai kurie vairuotojai pabrėžė, kad tai yra vienintelė įvaža į miestą ir išvaža iš jo, kur nereikia dažnai stovėti spūstyse.

Įrengs žiedinę sankryžą

Sankryža bus tvarkoma, įgyvendinant Joniškės gatvės rekonstrukcijos antrojo etapo projektą.

Antrojo etapo metu bus atnaujinama Joniškės gatvės dalis beveik nuo Klemiškės iki Liepų gatvės.

Žadama pakloti naują važiuojamosios dalies ir šaligatvių dangą, įrengti apšvietimą, tinklus.

Rekonstruoti numatyta Joniškės ir Liepų gatvių sankryžą. Taip pat Šienpjovių gatvės ruožą, kuris nebuvo rekonstruotas pirmo etapo metu, bevardes gatveles.

Joniškės gatvėje ties jos sankirta su Jaunystės gatve ir dar dviem keliais numatyta įkurdinti žiedinę sankryžą.

Taip apsispręsta, siekiant užtikrinti didesnį eismo saugumą. Planuojama, kad šie darbai turėtų prasidėti 2019 m.

"Lietuvos automobilių kelių direkcija šiemet rekonstruoja Tilžės gatvės dalį nuo Jakų žiedinės sankryžos iki geležinkelio. Nuo pervažos darbus vykdys savivaldybė. Juos įgyvendinti numatyta kitąmet. Uždaryti dviejų įvažų į miestą nenorime", – komentavo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be komentaru

be komentaru portretas
Metus laiko tvarkys nuo jaku iki gelezinkelio, kai cia atidarys tada uzdarys nuo gelezinkelio iki sendvario turgaus. Absurdas kazkoks jolio planavimo.

GGG

GGG portretas
Kam???Jusu išmanus reguliavimai tik kamšcius organizuoja, aišku iš Joniškės gatves žalposukiui i desine ios lenteles nebus jau deginsim kura be reikalo...Kaip Baltijos pr gale, Taikos prospekte sukant i dubysos gatve ir iš Dubysos i Taikos daugybe sankrizu kur stovim ir tersiam miesta bei plononam savo pinigines del kazkieno kvailu uzgaidu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių