Transporto spūstys tapo kasdienybe

Klaipėda toliau dūsta nuo automobilių kamšačių. Transporto priemonių eilės per rytinį ir vakarinį piką nusidriekia vos ne prie visų įvažų į miestą. Pastebima, kad spūstys pradeda formuotis ir kitu laiku.

Pirmadienio rytas vėl tapo kantrybės išbandymu iš priemiesčių į darbus Klaipėdoje skubantiems vairuotojams. Jau tapo kone tradicija, kad ties Jakų žiedine sankryža turi nusidriekti automobilių eilės.

Spūstys taip pat susidarė važiuojant nuo Rimkų pusės. Stovėti eilėje teko ir atvykstantiesiems nuo Kalotės. Automobilių eilės Liepojos gatvėje, prie šviesoforo, driekėsi ir po 8 val. Jos tęsėsi ir už Mumlaukio ežero.

Kaip viena priežasčių, kodėl prie įvažų į miestą susidaro spūstys, įvardijama remontui uždaryta Tilžės gatvės dalis nuo Jakų žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos.

Planuota eismą šia arterija atidaryti iki spalio 31 d. Tačiau, ar taip bus, nėra aišku.

"Sunku pasakyti, ar spėsime atidaryti eismą Tilžės gatvės dalimi iki numatytos datos. Nuolat pliaupiantis lietus labai sutrukdė remontą. Šiomis dienomis nebelyja, tad kimbame į darbus. Stengsimės baigti, bet nieko negalime pažadėti", – tvirtino Tilžės gatvės dalį atnaujinančios įmonės "Lemminkainen Lietuva" komercijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Vasiulis.

Pasak jo, problemų kyla ir dėl to, kad vanduo permerkė konstrukcijas. Tad pradėti gatvės remonto darbų visu pajėgumu, kai nustojo lyti, negalima.

"Nukasame permirkusį sluoksnį", – komentavo pavaduotojas.

Iš pradžių planuota eismą Tilžės gatvės dalimi atverti iki rugsėjo 15 d. Tačiau atsirado papildomų darbų ir užtruko derinimo procedūros su užsakovu – Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Klaipėdiečiai pastebi, kad spūstys miesto gatvėse susidaro ir ne piko metu. Pasitaiko, kad automobilių eilės nutįsta po 9 val.

Manoma, kad tam įtakos gali turėtų transportas, kuris vyksta į Centrinį Klaipėdos terminalą. Čia nuo spalio 2 d. perkeltos visos bendrovės "DFDS Seaways" keltų linijos.

Tačiau policijos pareigūnai tvirtina, kad šiuo atveju spūstys būna momentinės.

Eismą apsunkina ir kiti mieste vykstantys gatvių atnaujinimo darbai. Dėl nuolatinių liūčių užsitęsė Baltijos prospekto ir Šilutės plento bei Baltijos ir Taikos prospektų žiedinių sankryžų remontas.

Teigiama, kad didesnės transporto spūstys susidaro esant blogoms oro sąlygoms. Automobilių eilės nusidriekia ir įvykus avarijoms pagrindinėse miesto arterijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

birute

birute portretas
siandien treciadienis o spustis Baltijos pr nuo ryto 7 val kaip gyventojams visa smarve o poniuliai cia negyvena tai jie ir sprendzia reikalus metu metais

Avys bliauna...

Avys bliauna... portretas
...o karavanas važiuoja...

Dūdos pučia

Dūdos pučia portretas
Taip ir bus toliau, kol dūdos pūs ir jas toliau rinksimės į savivaldą...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių