Toliau lauks miestiečių pasiūlymų

Klaipėdos valdžia ieško būdų, kaip atgaivinti Teatro aikštę, kad joje nuolat šurmuliuotų žmonės. Įvertinti visi miestiečių pateikti pasiūlymai ir laukiama naujų.

Kaip pagyvinti Teatro aikštę, prieš kelias savaites miesto valdžios atstovai diskutavo su senamiesčio verslininkais, gintarų prekeiviais, turizmo specialistais.

Susitikimo metu pasiūlyta įvairių priemonių. Tarp jų – kiekvieną vakarą kaip kalėdiniu laikotarpiu įjungti lempučių girliandą, rengti muzikinius pasirodymus, gatvės teatro vaidinimus, pastatyti daugiau suoliukų ir pasodinti želdinių, rengti nemokamas filmų peržiūras dideliame ekrane.

Pasiūlymus, ką norėtų matyti Teatro aikštėje, kas pritrauktų žmones, pateikė ir kiti miestiečiai. Tokių buvo keli šimtai. Visus juos miesto valdžios atstovai aptarė ir įvertino.

Atsižvelgiant į gyventojų nuomonę, nuspręsta Teatro aikštėje suteikti progą visiems norintiesiems be jokių mokesčių ar leidimų koncertuoti ir rengti teatralizuotus pasirodymus.

Taip pat žadama kviesti menininkus, kad šioje erdvėje organizuotų parodas, meninius renginius. Planuojama tartis su Klaipėdos etnokultūros centru, kad šis dalį savo programos perkeltų į Teatro aikštę.

Neatmetama idėja miesto širdyje įrengti didelį ekraną, kur būtų rodomi filmai.

Bus pasirūpinta ir Teatro aikštės infrastruktūra, vaizdu. Šioje viešojoje erdvėje bus pastatyta daugiau suoliukų, gėlynų. Jau šią vasarą lankytojai galės naudotis ir nemokamu belaidžiu internetu.

Tamsiaisiais metų sezonais Teatro aikštę žadama apšviesti, tačiau dar nenuspręsta, kaip tai padaryti. Numatoma atnaujinti ir fontaną. Prie jo bus galima išgirsti Anikės dainą ar istoriją apie mergelės gyvenimą.

Miestiečiai ir toliau kviečiami teikti pasiūlymus, pastabas, kaip atgaivinti Teatro aikštę, pritraukti žmonių į šią erdvę. Tai galima daryti elektroniniu paštu viesiejirysiai@klaipeda.lt ar Klaipėdos savivaldybės paskyroje socialiniame tinkle "Facebook".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarėja

Patarėja  portretas
Iškirsti medžius , iškloti trinkelėmis , pristatyti suoliukų ir šiukšliadėžių tokių kaip Debreceno , Pempininkų ir visose kitose miesto aikštėse . Suoliukai geriau būtų betoniniai - nesulaužytų per pusmetį. Ir dar labai svarbu , kad būtų galima mašiniuką pasistatyti ilgesniam laikui ( aišku nemokamai) . Dar raudona juosta dviratininkams labai reikalinga ( tokia baisi , kaip Debreceno aikštėje) .

Patarimas

Patarimas portretas
Atiduokite aikštę statybininkams, kurie remia liberastus, ten jie pastatys viešbutį ir gyvenamuosius, namus , požeminį parkingą ir išgelbės skulptūrų parke naikinamus teniso kortus. Miesto administracijos funkcija tampa infrastruktūros naikinimas, privačių interesų viršenybė prieš bendruomeninius ir otkatų gavimas. Tai taip liberalu....beje, girdėjau, kad ir prie M.Gorkio mokyklos esantys teniso kortai bus naikinami....Sveikinu liberastus su "protingu" sprendimu kenkiant miesto gyventojams.

apsileidimas – dar yra neiškirstų medžių.

apsileidimas – dar yra neiškirstų medžių. portretas
Kodėl vis dar neiškirsti medžiai ir šioje aikštėje, ir kitose miesto aikštėse bei gatvėse. Netvarka!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių