„Tilžės turgaus“ prekybininkai neliko abejingi

  • Teksto dydis:

„Tilžės turguje“ prekiaujantys verslininkai jau atnaujino savo prekių asortimentą ir pirkėjams siūlo rudeniniam ir darganotam metų laikui tinkančius darbužius ir avalynę.

Tuo pačiu prekybininkai neliko abejingi ir skurdžiai gyvenančių, sunkiai galą su galu suduriančių daugiavaikių šeimų problemoms. „Tilžės turgaus“ verslininkai per kelias valandas suaukojo avalynės ir drabužių tiems, kurie jų negali nusipirkti.

Prikimšo autobusiuką

Akcija vyko praėjusį sekmadienį. Viešosios įstaigos Informacijos ir paramos gausai šeimai (IPGŠ) centro  darbuotojos, atvykusios į „Tilžės turgų“, nespėjo priiminėti maišų ir dėžių su drabužiais, avalyne, diržais, kitais reikalingais daiktais ir net prieskoniais. Vos per dvi valandas IPGŠC mikroautobusas buvo grūste prigrūstas suaukotų reikmenų, kurie bus išdalinti nepritekliuje gyvenančioms šeimoms.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Donatas Botyrius papasakojo, kad prekybininkai vargingai gyvenančioms šeimoms aukoja nuolat.

„Anksčiau suaukotus drabužius ir avalynę nuveždavome patys. Dabar IPGŠ centro darbuotojai  atvažiuoja į turgų ir mums bereikia mums nebereikalingas prekes tiesiog joms nunešti. Galiu pasakyti, kad aukojame tikrai gerus drabužius ir avalynę. Daugelis mūsų turi užsilikusių, nenupirktų, tačiau geros kokybės ar tik nežymius defektus turinčių prekių. Kodėl jų nenuperka? Negaliu atsakyti. Tačiau kiekvienas mūsų turi tokių daiktų, kurie pirkėjams nekrenta į akis. Ilgainiui jos išeina iš mados, kai kurias stengiamės parduoti nors už pusę kainos, ar dar pigiau, tačiau jos taip ir lieka. Kad neužimtų vietos ir neužgožtų naujesnių, madingesnių prekių, tuos likučius kam nors ir atiduodame. Juk duoti yra kur kas smagiau nei pačiam prašyti paramos. Taip ir sugalvojome paremti gausias šeimas. Mat IPGŠ centras bendrauja su keliais šimtais paramos reikalingų šeimų, kurioms tinka viskas, ką beduosi. Esame vežę paramą senelių namams. Jų vadovai mums padėkodavo, bet sakydavo, kad verčiau atvežtume to, arba kito, mat atvežtoji labdara jiems netinka. O daugiavaikėms šeimoms reikia visko, todėl ir paremti jas maloniau“, - aiškino D. Botyrius.

Maišais neparduotas prekes į autobusiuką tempiantys prekybininkai kartojo tą patį. Jie esą „atsikrato“ daiktais, kurie tik užima vietą.

„Atsivežėme naujas prekes, o tos tebekabo. Išmesti gaila, nes žinome, kad yra tokių šeimų, kurioms bet kokia parama yra didelė paspirtis. Todėl ir prisijungėme prie šios labdaros akcijos“, - kodėl aukoja daugiavaikėms šeimoms, aiškino prekybininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių